Ekstra Bladet

HA- HJÆLPER SKUDT NED

Hells Angels- håndlanger­en blev overrasket af maskerede gerningsmæ­nd ved sit hjem på Amager

- SUNE FISCHER LINETTE K. JESPERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN fish@ eb.dk; linette@ eb.dk; cama@ eb.dk

Den 39- årige mand, der nu kæmper for sit liv på hospitalet, efter at han mandag aften blev ramt af skud på Amager, har i årevis kørt parløb med lokale Hells Angels- rockere, ligesom han også har spillet en rolle i miljøet omkring Christiani­as Pusher Street.

Det viser Ekstra Bladets research.

Politiet kategorise­rer sagen som drabsforsø­g. Episoden fandt sted kort før kl. 21.30, hvor manden kom gående ved en lille legeplads, der ligger for enden af et boligkvart­er på Belfastvej.

Her blev den 39- årige HAhåndlang­er overrasket af sine gerningsmæ­nd og ramt af flere skud.

Endnu intet motiv

Politiet ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninge­r.

– Der er tale om en 39- årig mand. Jeg vil ikke bekræfte mandens identitet. Ved episoden blev der affyret mindst fire skud, og manden blev ramt af flere skud. Han er nu uden for livsfare.

Det fortæller Dannie Rise, politiinsp­ektør, Københavns Politi.

– Vi har endnu ikke klarlagt et motiv, og vi efterforsk­er bredt i forhold til sagen, tilføjer Dannie Rise.

Således kan der ifølge politiet indtil videre være tale om enten et personligt opgør eller måske et opgør i kriminelle miljøer.

– Er manden kendt af politiet i forvejen?

– Det har jeg ingen kommentare­r til, svarer Dannie Rise.

Heller ikke mandens advokat, Janus Malcolm Pedersen, vil kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

Fik fire års fængsel

Ekstra Bladets research viser, at manden langtfra er et ubeskrevet blad. Trods det tætte forhold til centrale personer i rockerklub­ben har den 39- årige aldrig selv været direkte medlem af Hells Angels.

Således var den 39- årige blandt de tiltalte i hashsagen, der af politiet blev døbt Føniks- sagen, der kørte ved Københavns Byret i foråret og sommeren 2018, som handlede om levering af

Ved episoden blev der affyret mindst fire skud

hash til boder i Christiani­as Pusher Street samt kontrol med to af boderne i den verdensber­ømte hashgade.

Har var to Hells Angelsrock­ere blandt sagens tiltalte. Herunder rocker- veteranen Jørgen ’ Fehår’ Rinke. Ved denne sag fik den 39årige fire års fængsel. En dom, han ikke ankede.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Gerningsst­edet
Boligområd­et blev kort efter skudepisod­en afsøgt af politiets teknikere. En mørk bil, der angiveligt tilhører offeret, blev desuden konfiskere­t.
FOTO: KENNETH MEYER Gerningsst­edet Boligområd­et blev kort efter skudepisod­en afsøgt af politiets teknikere. En mørk bil, der angiveligt tilhører offeret, blev desuden konfiskere­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark