Ekstra Bladet

Erfaren kollega, tak

-

MUGELLO ( Ekstra Bladet): Hvis Kevin Magnussen får tilbudt en ny kontrakt og selv kunne vælge sin teamkammer­at, ville han klart foretrække en type a la Nico Hülkenberg eller Sergio Pérez.

– Det vigtige er at have en teamkammer­at, som er vurderet til at være rigtig god, så når du slår ham, betyder og beviser det noget.

– Det er jo sindssygt svært at vurdere de individuel­le kørere på tværs af teams i Formel 1. Du kan egentlig kun gøre det mod teamkammer­aten.

– Nogle gange kan der godt komme en kører ind, som måske er rangeret sindssygt godt eller har et stort navn, og så giver det alligevel ikke rigtig noget at slå ham. Det regnes som en selvfølge. Du kan ligge og køre helt genialt, men ingen vurderer det til noget.

– Det omvendte gælder vel også. Da Charles Leclerc kom ind, forventede alle, at han var god. Hvis Marcus Ericsson havde krøllet ham sammen ...

– ... så var han aldrig kommet videre. Marcus Ericsson er ikke en langsom kører. Sådan er det bare i Formel 1. Det er sværere at blive klog på for teams at vurdere.

– Hvis det bliver en ung. Hvordan vil du gribe den situation an?

– Der er ikke noget, jeg skal gøre anderledes. Hvis det bliver en ung kører, får han sædet, fordi han er rigtig hurtigt, og så er min opgave den samme nemlig at levere for teamet.

– Teamchefer

taler om, hvordan kørere skal lede hold. Hvad mener de egentlig med det?

– Som kører er du den eneste, der mærker bilen i virkelighe­den. Der er en masse forberedel­ser og udvikling, som foregår i computersi­mulationer med udregninge­r, matematik og ingeniørku­nst. Men når du kommer på banen, kan der være ting, som måske ikke er som i tallene på computeren.

– Der er det vigtigt som kører at pege teamet i retning af, hvor bilen ikke er, som den skal være.

– Så skal man være en ledertype. Teamchefen og ejeren er lederne, men som kører har du også en lederrolle, og det er det vigtigt, at du er en, som folk stoler på, bliver motiveret af og vil arbejde for. En der får gnisten frem i teamet.

– Hvordan overbevise­r du Günther og Gene om, at du er vokset med opgaven?

– Jeg er en stille og rolig fyr og rimeligt nede på jorden.

– Det tror jeg, at mange kan relatere til i teamet. Ud over det er jeg ærlig og giver altid mit bedste. Med det føler jeg, at jeg kommer langt, siger danskeren.

 ?? PRIVATFOTO ?? Dette interview blev lavet på Mugello- banen i Italien under meget anderledes forhold end normalt. Det er Ekstra Bladets udsendte til højre.
PRIVATFOTO Dette interview blev lavet på Mugello- banen i Italien under meget anderledes forhold end normalt. Det er Ekstra Bladets udsendte til højre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark