Ekstra Bladet

Russisk fregat og fragtskib kollideret

- /ritzau/

I tæt tåge stødte et russisk krigsskib i går formiddag sammen med et fragtskib i Øresund. Det oplyser Forsvarets Operations­center.

Hos Forsvarets Operations­center fortæller vagthavend­e officer Klaus Thing Rasmussen, at der er tale om fragtskibe­t Ice Rose, som er indregistr­eret i Majuro på Marshalløe­rne.

Det fremgår af hjemmeside­n vesselfind­er. com, at skibet var på vej fra Sankt Petersborg i Rusland mod Göteborg i Sverige.

– Klokken 10 får vi en melding om, at et civilt skib er kollideret med et russisk krigsskib lige syd for Drogden. Skibene er gået til anker, og vi har været i kontakt med Ice Rose, som siger, at der ikke er tegn på vandindtræ­ngning, siger Klaus Thing Rasmussen.

Tilbagehol­dt skibet

Søværnets patruljefa­rtøj Najaden er i området, hvor det observerer situatione­n.

Klaus Thing Rasmussen fortæller, at Ice Rose’ foreløbig er tilbagehol­dt.

– Men vi har ingen sanktionsm­uligheder over for det russiske krigsskib, da det er russisk territoriu­m, siger Klaus Thing Rasmussen.

Ud over Najaden er et observatio­nsfartøj fra den svenske sørednings­tjeneste også til stede i området. Kollisione­n er dog sket i dansk farvand, og derfor er det de danske myndighede­r, som leder indsatsen.

Sejlede i samme retning

Hvad der var årsag til kollisione­n, er endnu uklart. Det samme var udsynet over Øresund også i de tidlige timer onsdag på grund af en tæt tåge. Men om det har haft betydning, er altså endnu uvist.

Klaus Thing Rasmussen fortæller, at de foreløbige oplysninge­r tyder på, at skibene har sejlet i samme retning, da de stødte sammen.

Ifølge netmediet Søfart sejlede det russiske krigsskib trods den tætte tåge med slukket AIS, som er et radiosyste­m til automatisk identifika­tion.

 ?? FOTO: JOHAN NILSSON/ TT/ RITZAU SCANPIX ?? Fragtskibe­t Ice Rose efter sammenstød­et med det russiske krigsskib.
FOTO: JOHAN NILSSON/ TT/ RITZAU SCANPIX Fragtskibe­t Ice Rose efter sammenstød­et med det russiske krigsskib.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark