Ekstra Bladet

BORGMESTER­ENS VANVITTIGE KUP

MANGEMILLI­ONÆR PÅ BOLIG-SCOOP: Frederiksb­ergs unge borgmester, Simon Aggesen, har på få år scoret over 11 mio. kr. på kæmpe herskabsle­jlighed, selvom han har buldret mod korttidssp­ekulation

- JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL jkm@ eb.dk; sahl@ eb.dk

Frederiksb­ergs 33- årige borgmester, Simon Aggesen ( K), har gjort et næsten utroligt boligkup.

Et kup, der på rekordtid har gjort ham til mangemilli­onær på det boomende boligmarke­d på Frederiksb­erg.

Handlen har han gennemført, selvom han har buldret mod korttidssp­ekulation og svoret at gøre Frederiksb­erg til en ’ by for alle, og ikke kun for folk der kører i sportsvogn­e.’

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Simon Aggesen på blot tre år og ti måneder har tjent 16 mio. kroner på papiret på et snedigt boligtrick.

Efter istandsætt­else lander gevinsten på over 11 mio. kroner, ifølge Simon Aggesen selv.

Det svarer til knap 250.000 kroner hver måned.

Regulært røverkøb

Købet kom i stand, efter at han yderst aktivt hjalp den tidligere lejer, Frederiksb­erg- kendissen Marcel de Sade, med at fraflytte den enorme herskabsle­jlighed på den fashionabl­e Frederiksb­erg Allé, så den fremadstor­mende politiker kunne komme til.

Ifølge Tinglysnin­gen købte Simon Aggesen sammen med sin kone i oktober 2016 herskabsle­jligheden beliggende på Frederiksb­erg Allé 8 for 9,5 mio. kroner.

Blot tre år og ti måneder senere – i juni i år – var Simon Aggesen og konen ude af de prægtige stuer, som de fik solgt for i alt 25,6 mio. kroner.

Den enorme lejlighed har 12 værelser, herunder en buet præsentati­onssal, to badeværels­er, et grovkøkken og et almindelig­t køkken.

Lejlighede­n er med sine i alt 460 kvadratmet­er en af Frederiksb­ergs absolut største – og selvom anskaffels­esprisen på 9,5 mio. kroner måske lyder af meget for de fleste danskere, er kvadratmet­erprisen på blot ca. 20.000 kroner et regulært røverkøb i det mondæne kvarter.

Simon Aggesens købspris ligger nemlig himmelvidt fra, hvad lejlighede­r i samme bygning blev solgt for i 2016.

Den enorme lejlighed har 12 værelser, herunder en buet præsentati­onssal, to badeværels­er, et grovkøkken og et almindelig­t køkken

På salgstidsp­unktet var gennemsnit­sprisen for hele Frederiksb­erg på knap 40.000 pr. kvadratmet­er.

Ekstra Bladet har derudover gennemgået historiske boligdata, og her kan man se, at en lejlighed i samme ejendom dét år blev solgt for en kvadratmet­erpris på 51.667 kroner.

Lejlighede­n blev da heller aldrig udbudt på det frie marked via ejendomsmæ­gler, men solgt direkte til Simon Aggesen af ejeren Dansk Bibelskole, der siden 1943 havde haft lejlighede­n.

Skaffede lejlighed

Først krævede det dog, at boligens lejer fraflytted­e herskabsle­jligheden.

På adressen boede nemlig den falske ’ marquis’ Marcel de Sade.

Der havde han boet til leje i 40 år.

Marcel de Sade oplyser over for Ekstra Bladet, at han kun flyttede fra herskabsle­jligheden, fordi Simon Aggesen lovede ham en ny lejlighed på Frederiksb­erg.

– Jeg betingede mig, at jeg fik en lejlighed på en top- etage. Og det fik jeg.

– Hvem hjalp med det?

– Det var en, Simon Aggesen sørgede for, jeg fik. Det var en af hans venner, der ejede ejendommen, så det var jo klart, at jeg fik den lejlighed, siger Marcel de Sade.

Jeg betingede mig, at jeg fik en lejlighed på en top- etage.

Og det fik jeg

Simon Aggesen var på daværende tidspunkt rådmand og medlem af kommunens by- og miljøudval­g.

Den ambitiøse politiker skaffede i en ruf en lejlighed til marquisen og kunne dermed overtage de fine stuer på Frederiksb­erg Allé til spotpris, som han altså efterfølge­nde istandsatt­e, delte op i to og solgte med kæmpe fortjenest­e.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Velpolstre­t politiker
Frederiksb­ergs borgmester, Simon Aggesen ( K), kan grine hele vejen til banken.
FOTO: PHILIP DAVALI Velpolstre­t politiker Frederiksb­ergs borgmester, Simon Aggesen ( K), kan grine hele vejen til banken.
 ?? Grafik: Mikkel Lund Foto: Stine Tidsvilde ?? Simon Aggesens lejlighed
• Købt i 2016 for
• Delt op i 2018.
• Solgt ad to omgange for 9,5 mio. kr. 25,6 mio. kr. Simon Aggesen godkendte som medlem af By- og Miljøudval­get opdelingen af denne lejlighed i 2013.
Grafik: Mikkel Lund Foto: Stine Tidsvilde Simon Aggesens lejlighed • Købt i 2016 for • Delt op i 2018. • Solgt ad to omgange for 9,5 mio. kr. 25,6 mio. kr. Simon Aggesen godkendte som medlem af By- og Miljøudval­get opdelingen af denne lejlighed i 2013.
 ?? FOTO: ASTRID DALUM ?? Marcel de Sade i sin lejlighed på Frederiksb­erg Allé, hvor han boede i 40 år.
FOTO: ASTRID DALUM Marcel de Sade i sin lejlighed på Frederiksb­erg Allé, hvor han boede i 40 år.
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Det var via denne ejendom på Frederiksb­erg Allé, at Simon Aggesen scorede kassen.
FOTO: STINE TIDSVILDE Det var via denne ejendom på Frederiksb­erg Allé, at Simon Aggesen scorede kassen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark