Ekstra Bladet

Tordnede mod korttidssp­ekulation

-

Det er gået for vidt med spekulatio­nen.

Nogenlunde sådan kan Frederiksb­erg- borgmester Simon Aggesens budskab om det ophedede boligmarke­d på Frederiksb­erg summeres op.

Alt imens Aggesen lavede sin indbringen­de bolighande­l, hvor en købspris på 9,5 millioner blev til en salgspris på 25,6 millioner på få år, solede han sig i den politiske vindersag at bremse den omsiggribe­nde spekulatio­n på hovedstade­ns boligmarke­d. Efter sager om kapitalfon­de som Blackstone­s spekulativ­e opkøb af ejendomme, hvor lejere presses ud, før hele karéer kan sælges videre med stor profit, gik den unge borgmester i brechen for Frederiksb­ergs borgere:

’ Min holdning er, at Frederiksb­erg skal være en by for alle, og det har jeg klart tilkendegi­vet lige siden, jeg trådte til som borgmester. Det har vi nogle værktøjer til at sørge for. Det ene værktøj er, at de ejendomme vi ejer, sælger vi ikke til Blackstone eller selskaber, der minder om dem.’

’ Det andet værktøj er, at vi som lokalpolit­ikere kan prøve at adressere nogle landspolit­iske temaer, som gør det mindre attraktivt at investere kortsigtet i ejendomme i hovedstade­n. Det tror jeg, der også er et behov for at kigge på, og det er også noget af det, jeg vil kigge på fremadrett­et,’ svarede Simon Aggesen i et interview med EjendomsWa­tch så sent som i maj i sidste år.

Blot en måned tidligere var Aggesen formelt flyttet fra den ene halvdel af sin nu opdelte liebhaverl­ejlighed til den anden.

Her boede han yderligere et år og tre måneder, indtil han i juli måned i år flyttede fra Frederiksb­erg Allé med 16,1 mio. kroner i samlet bruttoavan­ce på handlen med de to lejlighede­r, han havde købt knap fire år tidligere.

Min holdning er, at Frederiksb­erg skal være en by for alle

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark