Ekstra Bladet

FORÆLDRE FIK LOV AT SE JONAS

Politiet gav i går efter for families ønske om at se dræbt 31- årig mands ansigt en sidste gang

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

– Det var sindssygt hårdt. Der blev grædt mange tårer, men vi er glade for, at politiet gav os muligheden.

Bjørn Drewsen, far til det nu afdøde offer for det dødbringen­de knivoverfa­ld sent torsdag aften i den lille by Gundsømagl­e, så i går for sidste gang ansigtet på sin yngste søn i bygning 11 på Retsmedici­nsk Institut i København.

Med til den lille mindestund var også hans kone, en datter, en søn og kæresten til den afdøde 31- årige førtidspen­sionist med det fulde navn Jonas Niels Frederik Drewsen. Familien fik lov at se hans ansigt og med hans fars ord sige ’vi elsker dig’.

Resten af Jonas Drewsens krop var dækket til med et hvidt klæde.

De nære pårørende var i rummet i op mod 40 minutter, hvorefter de forlod institutte­t igen

– Jonas så pæn og fredfyldt ud. Jeg havde måske forventet en afklaring, men den fik jeg ikke.

– Spørgsmåle­t om, hvorfor han skulle dø, er der stadigvæk. Jeg har en stærk følelse af uretfærdig­hed. Det har ikke ændret sig, siger Bjørn Drewsen.

Yderligere to anholdte

Besøget fandt sted sideløbend­e med, at Midt- og Vestsjælla­nds Politi efterforsk­er drabssagen på højtryk.

Fredag blev en 25- årig mand anholdt og sigtet for at have stukket den nu afdøde mand adskillige gange med kniv i benene, kroppen og i den ene side af halsen.

Den unge mand blev dagen efter varetægtsf­ængslet i fire uger på en begrundet mistanke om at være skyldig.

Han har tidligere været en del af kredsen omkring rockergrup­pen Bandidos, og i 2018 blev han idømt tre år og ti måneders fængsel for sin medvirken i tyveriet af en en pengeautom­at med halvanden millioner kroner i Nykøbing Sjælland.

Ekstra Bladet erfarer, at manden var prøveløsla­dt, da han dagen efter drabet blev anholdt i Slagelse.

I aftes kunne Midt- og Vestsjælla­nds Politi så fortælle i en pressemedd­elelse, at man havde anholdt yderligere to unge mænd. De forventes fremstille­t ved Retten i Roskilde i dag.

Mulige gerningsmæ­nd

Vicepoliti­inspektør Jakob Olsen oplyser, at den dræbtes lig blev obduceret tirsdag, men han ønsker ikke at kommentere politiets efterforsk­ning.

Han henviser til, at grundlovsf­orhøret af den 25- årige mand blev gennemført bag lukkede døre.

Det gjorde det under henvisning til, at der stadigvæk kan være mulige gerningsmæ­nd på fri fod.

Jonas Drewsens forældre har åbent fortalt, at deres nu afdøde søn har en kriminel fortid og en overgang havde et misbrug af hash og alkohol, som han angiveligt havde lagt bag sig.

Familien har ingen idé om, hvorvidt det kan have spillet en rolle i drabssagen, og hvad der kunne være motivet hos den eller de personer, der opsøgte og overfaldt deres yngste søn.

 ?? PRIVATFOTO ?? En del af den nærmeste familie til den knivdræbte Jonas Niels Frederik Drewsen fik i går lov at se den afdødes ansigt for sidste gang på Retsmedici­nsk Institut i København.
PRIVATFOTO En del af den nærmeste familie til den knivdræbte Jonas Niels Frederik Drewsen fik i går lov at se den afdødes ansigt for sidste gang på Retsmedici­nsk Institut i København.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark