Ekstra Bladet

15-ÅRIGE MATHIS’ SIDSTE NAT

FUNDET DØD EN TIDLIG MORGEN: Rystende detaljer er kommet frem under retssagen mod en 33- årig tidligere reality-deltager

- METTE PEDERSEN mepe@ eb.dk

Han hjalp den 15- årige ud fra bilens bagsæde. Drengen tabte sine sko og sin mobil. Faldt på bagenden og dejsede så bagover på asfalten.

Det er, ifølge en 33- årig mand og tidligere realitydel­tager, hvad der skete i forbindels­e med, at han efterlod den blot 15- årige narkopåvir­kede Mathis Mathiassen ved Hørby Stadion i Nordjyllan­d en tidlig morgen i marts.

Sidste nat i live

Teenageren­s sidste nat i live blev i går gennemgået, da retssagen mod den 33årige mand blev indledt ved Retten i Hjørring.

Han er tiltalt for grov vold mod teenageren, for at hensætte drengen i hjælpeløs tilstand og for at efterlade ham i hjælpeløs tilstand ved en boldbane, hvor han senere blev fundet død 28. marts.

Politiet mener, den 33årige har givet drengen mdma, tævet ham og udsat ham for kvælning.

Selv benægter manden både volden og at have hensat Mathis Matthiasse­n i en hjælpeløs tilstand, men han erkender, at han i de tidlige morgentime­r den lørdag kørte fra drengen uden at skaffe hjælp.

Fandt Mathis via app

Den tiltalte, som tidligere har deltaget i forskellig­e reality- programmer, fortalte, at det var via en app, Grindr, at han kom i kontakt med den nu afdøde 15årige. Appen henvender sig til homoseksue­lle og biseksuell­e.

Han har brugt appen ’ on and off ’ de seneste to år.

– Ingen vidste, jeg var på Grindr. Det var noget, jeg dyrkede helt for mig selv.

Noget jeg skulle afprøve, sagde han i vidneskran­ken og tilføjede, at han var flov over det.

De to aftalte at mødes og tage noget mdma og ’være intime’, sagde den tiltalte.

Han hentede Mathis i en bil ved Hørby Stadion, og derefter kørte de hjem til den tiltaltes bopæl, hvor den 33- årige tog en bøtte med stoffer frem.

Anklager Mette Bendix ville vide, hvor meget mdma de tog.

– Sådan som jeg husker det, tager jeg meget lidt, og han tager også meget lidt, lød det fra manden som forklarede, at de ad to omgange tog et lille sandkorn hver, og at de i mellemtide­n var ’ intime i stuen’.

Senere ville Mathis, ifølge den tiltalte, have mere mdma, men han stoppede ham.

Måtte hjælpes

Ud på morgenen var den 15årige så påvirket, at han havde svært ved at stå oprejst. Den tiltalte forklarede, at han måtte hjælpe drengen, som også havde svært ved at tale, ned ad en trappe og til bilen for at køre ham hjem.

I Hørby faldt Mathis om, så snart den tiltalte fik ham ud af bilen.

– Jeg var ikke klar over, at han var så påvirket, at han ville afgå ved døden der ... Jeg ville egentlig bare gerne hjem hurtigt, så jeg tænkte ikke over det.

– Jeg sagde til ham, at nu skal han gå hjem, for nu kører jeg altså hjem. Jeg har ikke tid til det her, forklarede den 33-årige, som tilføjede, at han havde øjenkontak­t med Mathis, der kun formåede at svare med en lyd, den tiltalte i retten ikke kunne efterligne.

Han satte skoene ved siden af drengen, lagde mobilen ned i en af dem og kørte hjem.

 ?? PRIVATFOTO ?? Aktiv dreng
Mathis gik til livet med stor iver og interesse. Han var god i skolen, fiskede meget og var en god kok. Han elskede at designe tøj og havde en stor omgangskre­ds.
PRIVATFOTO Aktiv dreng Mathis gik til livet med stor iver og interesse. Han var god i skolen, fiskede meget og var en god kok. Han elskede at designe tøj og havde en stor omgangskre­ds.
 ?? FOTO: JAN PEDERSEN ?? Mathis Matthiasse­n blev fundet død mindre end 500 meter fra sit hjem.
FOTO: JAN PEDERSEN Mathis Matthiasse­n blev fundet død mindre end 500 meter fra sit hjem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark