Ekstra Bladet

Han skulle se, hvem vi var

-

I seks måneder har Henrik Matthiasse­n og Saranya Sheraton ventet på at stå ansigt til ansigt med den mand, der i deres øjne er ansvarlig for, at deres søn aldrig kom hjem.

– Det bliver hårdt at se ham og høre, hvad han siger. Jeg har næsten ikke sovet i nat, fortæller moderen, da Ekstra Bladet tidligt onsdag morgen besøger familien, mens de gør sig klar til at tage afsted til retten.

I stuen er lysene som sædvanlig tændt ved Mathis’ lille mindealter, og lige her står tiden stille i et hjem, der ellers sørger for at holde sig i bevægelse.

– Vi har hele tiden gang i et eller andet. For at holde os i live kan man sige. Satte vi os og græd i et hjørne, ville vi jo hurtigt gå til, men vi har jo Alex ( Mathis’ lillebror, red.), siger fade

ren, inden han puster ly- sene ud og et kort øjeblik lægger hånden på urnen.

– Vi kæmper din sag, siger han, inden familien kører afsted mod retten.

Ingen øjenkontak­t

Her holder Henrik Matthiasse­n blikket stift rettet mod den tiltalte, men det lykkes hverken ham eller hustruen at få øjenkontak­t.

– Han skulle se, hvem vi var. Men han kiggede slet ikke på os. Jeg tror ikke, han turde, siger faren efter retsmødet, som han karakteris­erer som en ’ rodebutik’ af selvmodsig­elser.

– Det ene øjeblik kunne han huske noget, det andet øjeblik kunne han ikke. Først gik Mathis selv ud til bilen, og senere måtte han slæbe ham derud. Det var selvmodsig­else på selvmodsig­else.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark