Ekstra Bladet

Grundløse sigtelser

-

6. marts 2017 blev der udstedt en europæisk arrestordr­e på den nu 53- årige Jan Max Larsen, som det internatio­nale magasin Newsweek har beskrevet ham som et mysterium.

En hemmelighe­dsfuld bagmand med tre pas, der kun kommuniker­er via krypterede tjenester og ikke har konto på nogen sociale medier. En nøglefigur i en europæisk momsmafia som ingen ved, hvordan ser ud.

Forleden kunne Ekstra Bladet så sætte ansigt på manden, som er bankuddann­et og har adskillige konkurser på cv’et. En stor del af dem inden for ejendomsbr­anchen.

Udleveret til Polen

Efter dansk politi anholdt Larsen i Gentofte sad han efterfølge­nde varetægtsf­ængslet i knap et halvt år, før han blev udleveret til Polen. Det skete, blandt andet fordi arrestordr­en vedrørte forhold, som i Polen straffes med fængsel i mindst ti år.

I Polen sad han så indespærre­t i to år, før han 17. december sidste år blev løsladt, angiveligt mod kaution, og vendte retur til Danmark.

Forud for udlevering­en forklarede Larsen under et retsmøde i Helsingør 27. april 2017, at han aldrig havde set en eneste faktura i det firma, som angiveligt stod bag momssvindl­en til godt 500 mio. kroner. Det fremgår af en retsbog, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i. Han beskrev desuden, hvordan han i 2014 flyttede til Dubai, men efter en skilsmisse forlod emiraterne og bosatte sig i Spanien.

Med forklaring­en ved den danske domstol forsøgte Jan Max Larsen at gøre gældende, at sigtelsern­e mod ham i Polen var grundløse. Det lykkedes ikke.

 ?? PRIVATFOTO ?? Ekstra Bladet får fuckfinger­en af den svindeltil­tale Jan Max Larsen efter afsløringe­rne.
PRIVATFOTO Ekstra Bladet får fuckfinger­en af den svindeltil­tale Jan Max Larsen efter afsløringe­rne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark