Ekstra Bladet

HVA’ SKAL VI MED EU?

-

HVAD SKAL VI EFTERHÅNDE­N med □U? Tanken dukker ofte op. Og gør det nu igen med □U- kommission­ens udspil til en ny asyl- og flygtninge­politik.

MEDLEMSLAN­DENE SKAL VÆLGE mellem at tage imod de migranter, som har et ’ reelt behov for internatio­nal beskyttels­e’ eller et ’ hjemsendel­sesblevet afvist. sponsorat for migranter’, der er

– SÅDAN HJÆLPER man et andet land, der er under pres, da de har flere migranter, end de kan håndtere, siger □U’s kommissær for indre anliggende­r, finske Ylva Johansson.

INGEN FASTE kvoter, ingen tvinges reelt til noget. Udspillet lægger endnu en sten til det fundament af afmagt Den □uropæiske Union i stigende grad bygger sin borg på.

DE MIGRANTER, der er nået ind i □uropa, har overskylle­t og slukket tilliden i de europæiske befolkning­er til, at deres politikere og □U kan løse krisen.

’ WIR SCHAFFEN DAS’, sagde kansler Merkel i Tyskland først. Men alle kunne se, at det ønsker ingen af □U’s befolkning­er. Så udbetalte □U en bliv vækcheck på 22 mia. euro til □rdogan i Tyrkiet for at stoppe flygtninge­strømmen ind i Grækenland, og man har øget bevogtning­en i Middelhave­t for at forhindre flygtninge i både på vej fra Libyen, Tunesien og □gypten.

HER I DET EUROPÆISKE hus er vi imidlertid gamle, agtværdige demokrater og humanister. Magt og anvendelse­n af den er noget, vi har. ❘kke noget, vi ønsker at tale om. Hvilket ligner rige menneskers selvbedrag om, at penge er irrelevant som definition af deres liv og derfor dårlig stil at tale om.

DET ER ENDNU DÅRLIGERE stil i □U at nævne, at vi ikke ønsker flygtninge overhovede­t. Men nationalst­aterne har håndhævet netop dette lige siden sidste migrantbøl­ge i 2015. Fordi det er borgernes vilje. □U’s seneste asyl- og migrantpol­itik er derfor nok engang en dysfunktio­nel unions nederlag til medlemssta­terne. □n nedbrændt Moria- lejr på

Ungarn eller Danmark vil Lesbos eller ej. Hverken tvinges til at modtage nogen.

TILBAGE STÅR nok engang spørgsmåle­t: □r □U andet end et marked, idealister har sammenflik­ket en union oven på med det noble ærinde at ville løse store fælles problemer, hvorefter vi konstatere­de, at markedet fungerer, ja, men unionen kommer

det? aldrig til

MAN KAN DISKUTERE, om fremtidens største problem er klima eller migranter. □r man et europæisk land, er □U faktisk en tredje kandidat.

Man kan diskutere, om fremtidens største problem er klima eller migranter. Er man et europæisk land, er EU faktisk en tredje kandidat

 ?? FOTO: ANGELOS TZORTZINIS/ RITZAU SCANPIX ?? Hverken Ungarn eller Danmark vil tvinges til at modtage migranter.
FOTO: ANGELOS TZORTZINIS/ RITZAU SCANPIX Hverken Ungarn eller Danmark vil tvinges til at modtage migranter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark