Ekstra Bladet

Måtte sælge sin yacht og konens juveler

- Jaj@ eb.dk

Penge forsvinder hurtigt mellem hænderne på franskmand­en Jerome Valcke. Den tidligere magtfulde generalsek­retær i FIFA sagde ved indledning­en til den igangværen­de retssag i Bellinzona, at han havde svært ondt i økonomien.

Således fortalte han, at det havde været nødvendigt at sælge sin yacht og familiens juveler.

Valcke blev fyret fra FIFA i 2015 og udelukket fra al fodbold i 10 år.

Det skete, da det blev afsløret, at han sammen med daværende FIFA- præsident Sepp Blatter og finansdire­ktør Markus Kattner uretmæssig­t havde fået udbetalt godt 500 millioner kroner i forskellig­e former for bonusser i perioden fra 2010 til 2015.

Heraf havde Valcke alene fået omkring 150 millioner kroner. Men de penge er åbenbart pist forsvundet. I retten sagde Valcke: – Uden arbejde og med en familie kan jeg forsikre jer om, at penge hurtigt brænder op. Jeg har ikke kunnet åbne en bankkonto i Europa siden 2017. Derfor har jeg været nødt til at lade mig skille, så min kone kunne åbne en.

60- årige Jerome Valcke bor i dag med sin familie i Spanien. Han fortalte retten, at han er ved at åbne et landbrugsp­rojekt i et land, han ikke ville nævne ved navn. Han sagde også, at to eller tre andre forsøg på en frisk start var blevet stoppet efter indgriben fra FIFA.

Sagens anklager, Joël Pahud, var dog ikke overbevist om, at Valcke var uden mønt. I hvert fald sagde Pahud, at Valckes forklaring om en desperat personlig økonomisk situation ikke var overbevise­nde.

Sagens anden hovedperso­n, Nasser Al- Khelaifi suger under ingen omstændigh­eder på labben. I stedet nærmest vælter han sig i penge. Som præsident for BeIn og PSG og med bijob i blandt andet UEFA, menes han at hente mellem 100 og 160 millioner kroner årligt i indtægt. Og det er endda sikkert konservati­vt sat.

 ?? FOTO: ARND WIEGMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Jerome Valcke ved retten i Bellinzona. Han nægter sig skyldig.
FOTO: ARND WIEGMANN/ RITZAU SCANPIX Jerome Valcke ved retten i Bellinzona. Han nægter sig skyldig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark