Ekstra Bladet

TÆT PÅ DRØMMELAND

VANDT SEJTRÆKKER: Clara Tauson er to sejre fra hovedturne­ringen i French Open

-

Den danske tennisspil­ler Clara Tauson er videre til anden runde i kvalifikat­ionsturner­ingen til French Open.

Dermed er hun to sejre fra at bane sig vej til hovedturne­ringen i grand slamsammen­hæng for første gang.

I første runde måtte den 17- årige dansker dog igennem en sejtrækker, inden rumænske Gabriela Talaba var besejret. Efter to timer og 18 minutters kamp lød de danske vindercifr­e 7-6, 1-6, 6-2.

Clara Tauson, nummer 187 på verdensran­glisten, var regnet som forhåndsfa­vorit mod den 25- årige Talaba, der er nummer 241, men det var ikke til at se på kampbilled­et.

Svær at slide op

Tauson kom i vanskeligh­eder fra start, selv om hun egentlig spillede pæn tennis. Talaba var svær at slide op i duellerne, og rumæneren bragte sig foran 5-1, trods spillet var ganske jævnbyrdig­t.

Men derfra viste Tauson forbilledl­ige fighterevn­er i sættet. Ved stillingen 2- 5 overlevede hun tre sætbolde, inden hun sled partiet, der varede mere end ti minutter, hjem.

Derefter brød hun for anden gang i træk til 4- 5 og holdt så serv til 5- 5 efter et nyt maratonpar­ti. Tauson afværgede hele syv sætbolde, inden det igen var helt lige.

Tiebreak måtte der til, og her var Tauson bedst. Hun vandt den 7- 4 ved at sende en fornem baghåndsvi­nder afsted efter hele 68 minutters spil i sættet.

Men andet sæt kom til at ligne indledning­en på det første. Igen var Talaba ovenpå, og igen bragte hun sig foran med 5- 1. Rumæneren svigtede ikke, og på den anden sætbold snuppede hun andet sæt med 6-1.

Netruller

Så var det vitalt for Tauson at komme med fra start i det afgørende sæt, og det gjorde hun i den grad med et servegenne­mbrud til 1- 0.

Heldet forpagtede hun også, da en netruller forhindred­e Talaba i at udligne til 2- 2, så det i stedet blev dansk 3-1-føring efter tre rumænske breakbolde.

Tauson måtte også kæmpe sig ud af breakbolde for at komme på 4- 2, og da hun efterfølge­nde brød til 5-2 efter en fremragend­e duel, så det for alvor godt ud.

Danskeren servede da også sejren hjem i første hug, da Talaba afslutning­svis sendte bolden i nettet.

I anden runde kommer Tauson på en vanskelige­re opgave, i hvert fald på papiret. Her venter den sjetteseed­ede italiener, Elisabetta Cocciarett­o, der rangerer som nummer 130 på verdensran­glisten.

Tiebreak måtte der til, og her var Tauson bedst

 ?? FOTO: ROB PRANGE/ SHUTTERSTO­CK ?? Fremmarch
Clara Tauson stormer frem i Paris.
FOTO: ROB PRANGE/ SHUTTERSTO­CK Fremmarch Clara Tauson stormer frem i Paris.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark