Ekstra Bladet

’ VI HAR VÆRET RIGTIG HELDIGE’

– Jeg kunne jo ikke forudsige udviklinge­n på boligmarke­det, da vi købte lejlighede­n, lyder det fra Frederiksb­erg- borgmester Simon Aggesen ( K)

- JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL jkm@ eb.dk; sahl@ eb.dk

Det var rent og skært held, at Frederiksb­ergs 33- årige borgmester for få måneder siden kunne trække sig ud af en bolighande­l med over 11 millioner i overskud.

På blot tre år og ti måneder har Simon Aggesen og hans kone tjent 250.000 skattefrit hver eneste måned på at eje en herskabsle­jlighed på fashionabl­e Frederiksb­erg Allé.

Men det har intet med spekulatio­n at gøre, bedyrer den nyslåede mangemilli­onær:

– Min familie og jeg har været rigtig heldige på boligmarke­det. Ligesom så mange andre, der også har handlet boliger på de sidste ti år. Men det er vigtigt for mig at slå fast, at den lejlighed ikke er købt som et investerin­gsobjekt. Den er købt, fordi vi rigtig gerne ville skabe et hjem for vores familie, siger Simon Aggesen ( K).

Borgmester­en siger, at han og konen efter købet af den 460 kvadratmet­er store lejlighed pludselig opdagede, at den var alt for stor. Derfor ’ måtte vi bare se i øjnene, at det var en for stor lejlighed til at kunne gøre til et hyggeligt hjem til os. Derfor søgte vi om at dele lejlighede­n op.’

– Så det er rent og skært held, ( at gevinsten har været så stor red.)?

– Ja, det ville jeg betegne rigtig mange, der køber bolig som. Jeg kunne jo ikke forudsige udviklinge­n på boligmarke­det, da vi købte lejlighede­n. Men vi har været heldige. Det vil jeg gerne anerkende.

– Du har selv sagt, at man skulle sætte ind over for kortsigtet ejendomssp­ekulation på Frederiksb­erg. Udefra set kunne man godt få den tanke, når du laver så mange millioner på så kort tid, at du selv har spekuleret i ejendomsin­vesteringe­r? – Jeg har ikke spekuleret i ejendomsin­vesteringe­r. Jeg har købt et hjem til min familie, hvor vi skulle skabe en ramme om vores fælles liv sammen. Det har været styrende i mine dispositio­ner. Og så er jeg socialkons­ervativ. Min holdning er netop, at Frederiksb­erg skal være en by for alle. Jeg har ikke noget imod, at folk bor i ejerlejlig­heder eller villaer. Men for mig er det vigtigt, at der er en balance.

Et ’ longshot’

Frederiksb­erg- borgmester­en fortæller, at han var meget aktiv i at få Frederiksb­erg-kendissen, Marcel de Sade, til at fraflytte lejlighede­n. Men at det var helt tilfældigt, at han i første omgang fandt ud af, at den overhovede­t kunne købes. – Lejlighede­n var ikke udbudt hos ejendomsmæ­glere. Hvordan fandt du ud af, den skulle sælges?

– Jeg havde sammen med min hustru haft kig på den ejendom, som er fantastisk. Derfor kontaktede jeg Bibelskole­n, som har ejet flere lejlighede­r over årene, og spurgte, om de havde en lejlighed, de ønskede at sælge.

– Hvordan fandt du ud af, at de gerne ville af med den lejlighed? Havde du det på fornemmels­en?

– Nej, det var et longshot. Det var ene og alene, fordi vi syntes, ejendommen var flot, og at vi godt kunne tænke os at bo der.

– Normalt når man ringer til nogen og spørger om at købe en lejlighed, skal den lige være til salg først. Hvordan fik du aftalt, at du kunne købe den?

– Bibelskole­n sagde til mig, de gerne ville sælge en lejlighed. Men der boede en lejer. Og det krævede i så fald, at den daværende lejer var villig til at fraflytte lejlighede­n.

– Og det var jo den navnkundig­e Marcel de Sade, som er den her Frederiksb­erg- kendis. Hvordan fik du ham til at fraflytte den lejlighed, hvis det var betingelse­n for, at du kunne købe den?

– Bibelskole­n og jeg gik i dialog med ham for at finde ud af, om han var interesser­et i at flytte. Og det lykkedes at finde en ny lejlighed.

– Hvordan lykkedes det dig at finde en ny lejlighed?

– Jeg kontaktede sammen med Bibelskole­n forskellig­e udlejnings­selskaber. Og der var et, som var interesser­et i at udleje til ham.

– Hvorfor var det lige på Vodroffsve­j?

– Ja. Jamen, forklaring­en på det er, at lejeren havde et ønske om at bo tæt på Søerne og i en lejlighed højt oppe. Derfor kontaktede jeg det ejendomsse­lskab, der har den ejendom dernede.

– Det er jo ikke alle, der bare lige kan skaffe en lejlighed tæt på Søerne i hovedstade­n. Spillede det ind, at du på daværende tidspunkt var rådmand og sad i by- og miljøudval­get i Frederiksb­erg byråd?

– Nej. Jeg har ikke blandet de to ting sammen. Det har intet med mit politiske virke at gøre.

Bibelskole­n og jeg gik i dialog med ham for at finde ud af, om han var interesser­et i at flytte

Jeg har købt et hjem til min familie, hvor vi skulle skabe en ramme om vores fælles liv sammen

 ?? FOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX ?? 250.000 kr. skattefrit
På blot tre år og ti måneder har Simon Aggesen og hans kone tjent 250.000 skattefrit hver eneste måned på at eje en herskabsle­jlighed på Frederiksb­erg Allé.
FOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX 250.000 kr. skattefrit På blot tre år og ti måneder har Simon Aggesen og hans kone tjent 250.000 skattefrit hver eneste måned på at eje en herskabsle­jlighed på Frederiksb­erg Allé.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark