Ekstra Bladet

Vil være borgmester

- CASPER HJORTH chh@ eb.dk

Poul- Erik Høyer gør comeback i politik og stiller op for at blive Venstres nye borgmester i nordsjælla­ndske Gribskov.

– Jeg vil gerne skabe sammenhold og fællesskab­er og hele tiden sikre, at vi er der, hvor vi skal være, i forhold til nye idéer og tiltag, siger Poul- Erik Høyer til Frederiksb­org Amts Avis.

Han er flyttet tilbage til området efter nogle år i Singapore og har tidligere siddet i byrådet for Venstre og stillede op til europaparl­amentsvalg­et i 2014.

For nylig stod han frem i Ekstra Bladet og fortalte om sin kamp mod Parkinsons sygdom, og den kamp går så godt, at han føler overskud til nye opgaver.

Klogere på Parkinson

– Medicinen virker godt. Og i den her coronatid, hvor vi får en ny hverdag, vil der også være flere virtuelle møder og færre rejser. Så jeg vil være mere hjemme. Så derfor mener jeg også, at der nu også er tid til at være mere lokalpolit­isk aktiv, siger han til Frederiksb­org Amts Avis.

Parkinson kan ikke helbredes, men lægerne bliver hele tiden klogere på sygdommen.

I et nyt studie viser danske forskere for første gang i mennesker, at Parkinsons sygdom formentlig er to forskellig­e sygdomme. Det skriver Videnskab. dk.

– Det her studie slår fast med syvtommers­øm, at der er to slags Parkinson. Ved den ene slags har man tydelige målbare skader i hjernen, inden kroppen bliver syg; ved den anden slags er det omvendt, siger professor på Aarhus Universite­t Per Borghammer til Videnskab. dk.

Han er medforfatt­er til nye studie, som er udgivet i det anerkendte videnskabe­lige tidsskrift Brain.

Ifølge forskerne leverer det nye studie afgørende viden på vejen mod at finde en behandling mod Parkinson. Hvis man kan opdage patienter med den version af Parkinson, som starter i kroppen, tidligt, kan man måske standse sygdommen, inden den ødelægger hjernecell­er.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Poul- Erik Høyer er klar til at gå ind i lokalpolit­ik igen.
FOTO: LINDA JOHANSEN Poul- Erik Høyer er klar til at gå ind i lokalpolit­ik igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark