Ekstra Bladet

SÅDAN PLANLAGDE HAN MILLIONSCO­OP

BORGMESTER­S FORKLARING SMULDRER: Topembedsf­olk vejledte Simon Aggesen om centralt punkt i millionhan­del

- JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL KRISTIAN B. LARSEN jao@ eb.dk; jkm@ eb.dk; sahl@ eb.dk; kbl@ eb.dk

Jeg har lovet ham vi lige giver en vurdering af muligheden for lejligheds­opdeling, som vi drøftede

Rent held.

Sådan forklarer Simon Aggesen sin indbringen­de bolighande­l på Frederiksb­erg Allé, som har gjort ham mindst 11 millioner kroner rigere.

Men Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den forklaring er opfundet til lejlighede­n.

Borgmester­en begynder nemlig at planlægge sin millionhan­del kort efter overtagels­en af de 460 kvadratmet­er.

Nærmere bestemt går der blot seks måneder efter overtagels­en, til han går i gang med at forberede opdelingen af herskabsle­jligheden.

Et vigtigt skridt i millionbol­ig- scoopet.

Parret køber lejlighede­n oktober 2016. Allerede i april 2017 er Aggesen- parret godt i gang med at bane vejen til millionern­e.

Borgmester­en har ellers forklaret, at han og hans hustru boede i lejlighede­n i en årrække, før de besluttede at opdele den.

– Vi måtte bare konstatere, efter vi havde boet der i en række år, at vi ikke følte, vi kunne gøre det til det hjem, vi ville have, har han sagt.

Under Simon

Men det fremgår af interne mails mellem ledende medarbejde­re i Frederiksb­erg Kommune, at borgmester­en tidligt gøder jorden for en opdeling.

’ Jeg vedhæfter byggesagen fra opdelingen af lejlighede­n under Simon.

Det er absolut muligt at opdele lejlighede­n i stil med den, men det kræver en forelæggel­se for udvalget’, skriver Pernille Birk Morgen 21. april 2017, leder af Byggeri og Arkitektur i kommunen, i mailen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Sågar arbejder kommunens direktør på området på Aggesens sag.

’ Jeg har lovet ham vi lige giver en vurdering af muligheden for lejligheds­opdeling, som vi drøftede’, skriver by- og miljødirek­tør Ulrik Winge 18. april 2017.

Den ledende embedsmand henviser til, at lejlighede­n under Simon Aggesens lejlighed ligeledes er blevet opdelt.

En godkendels­e der, som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, blev godkendt af Aggesen selv som rådmand.

Ikke hyggelige

Simon Aggesen afviser på det kraftigste, at han har optrådt som spekulant på det glohede københavns­ke boligmarke­d. Herskabsle­jligheden var fra starten ment som et hjem for hans lille familie. Gevinsten på mindst 11 millioner kroner på godt tre år tilskriver han held.

At familien valgte at opdele lejlighede­n skyldes – ifølge Aggesen – at de ikke kunne gøre de mange kvadratmet­er hyggelige.

Men som Ekstra Bladet også nu kan afsløre, benyttede parret slet ikke alle 460 kvadratmet­er. De udlejede nemlig dele af lejlighede­n til to lejere.

Samtidig fortæller Simon Aggesens tidligere kolleger, at han blærede sig med bolighandl­en, som han kaldte ’ århundrede­ts bolighande­l’.

 ?? FOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Heldig eller udspekuler­et
Ifølge Frederiksb­erg- borgmester Simon Aggesen slap hyggen hurtigt op på de 460 kvadratmet­er i lejlighede­n, men den forklaring smuldrer.
FOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX Heldig eller udspekuler­et Ifølge Frederiksb­erg- borgmester Simon Aggesen slap hyggen hurtigt op på de 460 kvadratmet­er i lejlighede­n, men den forklaring smuldrer.
 ??  ?? Ekstra Bladet torsdag.
Ekstra Bladet torsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark