Ekstra Bladet

Nervøs for Kevin

- JASON WATT EKSTRA BLADETS FORMEL 1- EKSPERT

kæmper for KEVIN MAGNUSSEN alvor for sin overlevels­e i motorsport­ens kongeklass­e. Haasteamet er i krise, og mange taler om, at posen bør rystes. Günther Steiner udtaler åbenlyst, at der er op til ti kørere på listen til de to pladser, og det gør mig rigtig nervøs. Målsætning­en var stålfast, da Roskildekn­ægten debuterede i Formel 1.

– Jeg vil være verdensmes­ter, lød det målrettet, og Danmark var på en anden ende, da K- Mag endte på podiet i sit debutløb.

Sidenhen har Formel 1- livet for K- Mag været noget af en rutsjebane­tur. Hyret, fyret og så igen hyret, men nu igen i fare for at miste jobbet.

opstår, fordi jeg MIN NERVØSITET sagtens kan få øje på, at et team i Haas’ situation kan have lyst til at forsøge sig med noget radikalt i forsøget på at forbedre sig. Jeg er på Kevins vegne nervøs over det faktum, at Sergio Pérez render rundt uden job i 2021, og han har tilmed gode sponsorer i ryggen. Var jeg Günther Steiner, ville jeg klart gå efter mexicanere­n til det ene sæde. Jeg er sikker på, at ’ Checo’ med sin kæmpe erfaring vil være i stand til at give god feedback med henblik på udvikling af raceren. Steiner er garanteret også interesser­et i at få et indblik i, hvordan man arbejder ovre hos Racing Point, som også er et team af beskeden størrelse.

i tvivl om, at RoJEG ER IKKE main Grosjean får sparket efter denne sæson, og hvad kræver det så, før Kevin formår at holde fast i sit sæde?

Først og fremmest skal Grosjean have baghjul, og den øvelse går på papiret højst nogenlunde. Uanset styrkeforh­oldet synes jeg, at Kevin er bedre i løb end Grosjean, og danskeren kører generelt klogere og med færre uheld.

Når det er sagt og skrevet, står der hele tre styk Ferrari- juniorkøre­re på spring fra F2. Mick Schumacher er en af dem, og han er i min verden selvskreve­t til et Alfa Romeo- sæde, hvis da ikke et hos Haas, som jeg anser som en yderst beskeden mulighed.

Men russiske Robert Shwartzman med penge i ryggen spøger også i kulissen. Britiske Callum Ilott er endnu en potentiel trussel for Kevin.

længere oppe, at NU SKREV JEG jeg ville gå efter Pérez til det ene Haas sæde, hvis jeg sad med beslutning­en. Til at styre bilen i den anden side af garagen ville jeg vælge en kører med Formel 1- erfaring og et godt kendskab til teamet for ikke at ryste posen alt for meget.

Stod det til mig, fortjener Kevin Magnussen endnu en chance for at bevise sit værd, og forhåbentl­ig også i 2022- biler efter det helt nye reglement.

Jeg håber inER DER EN PLAN B? derligt, at der et stykke tid har været gang i en plan B, hvis ikke Haas skulle ønske at forlænge. Selv om man som racerkører helst ikke vil fokusere på plan B, hvis det ikke går, som man ønsker – og den følelse kender jeg alt for godt – har K- Mags bagland forhåbentl­igt mange følere ude og haft dem ude i månedsvis.

Skulle jeg som pensionere­t Formel 1- kører lave en ønskeliste over nye jobs, ville jeg have Indycar som førsteprio­ritet, herefter ville der stå Formel E og den nye Hypercar Le Mans- klasse.

Det bedste, Kevin kan gøre lige nu, er at levere endnu en god russisk optræden og så lade resten gå sin gang.

Jeg er ikke i tvivl om, at Romain Grosjean får sparket efter denne sæson

Det bedste, Kevin kan gøre lige nu, er at levere endnu en god russisk optræden og så lade resten gå sin gang

 ?? FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM ?? Nu gælder det
Jeg er på Kevins vegne nervøs over det faktum, at Pérez render rundt uden job i 2021, mener Jason Watt.
FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM Nu gælder det Jeg er på Kevins vegne nervøs over det faktum, at Pérez render rundt uden job i 2021, mener Jason Watt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark