Ekstra Bladet

K- MAGS GODE STIME

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Når Kevin Magnussen tager til Rusland sker en af følgende ting: Han scorer point eller kører den forkerte vej rundt om en kegle og får en straf.

Sidste år endda i kombinatio­n.

Danskeren sluttede otter på vejen, men en fem sekunders straf degradered­e ham til niendeplad­sen. Midt den rædderlige 2019sæson blev teamchef Günther Steiner så stiktosset over stewarden Emanuele Pirro, at han over radioen sagde til sin danske kører:

’ ... hvis vi ikke havde haft den stupide idiotiske steward, ville vi have været ottere. Du ved, hvem der er steward? Du kender ham. Det er altid det samme. Han bliver bare ikke mere intelligen­t.’

Radiosvine­ren endte med at koste teamchefen 56.000 kroner i bøde.

De største triumfer

Men af en eller anden grund er Sochi Autodrome stedet, hvor Kevin Magnussen har fejret nogle af sine største triumfer i Formel 1.

Kun på Albert Park i Melbourne takket være andenplads­en i 2014 har han scoret flere point.

Han blev femmer for McLaren i Rusland i debutsæson­en og reddede i 2016 Renaults tilbageven­den til F1 og sin egen karriere med en syvendepla­ds.

Ud af fem besøg på det tidlige olympiske anlæg har Magnussen scoret point fire gange; 22 i alt.

– Jeg tror, at der er et eller andet med den her bane, som fungerer godt med mig. Før i tiden har den passet godt til mig, og jeg føler, jeg har fået det bedste ud bilen her. Men der er også andre ting, der skulle lykkes, og omstændigh­ederne har været der, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

– Jeg tror mest, det er et tilfælde, at jeg har haft gode løb her. Men jeg kan lide banen, og det er en af de baner, som jeg altid har haft god fart på. Forhåbentl­ig bliver det også tilfældet denne gang.

Meget lidt greb

Chefingeni­ør Ayao Komatsu har tidligere peget på

Sochi som en af de baner, hvor Magnussen stråler, fordi banen har meget lidt greb, og danskeren hurtigere vænner sig til svære forhold og kører rundt om problemern­e end sin franske kollega.

Gårsdagens træninger gav dog ikke mange forhåbning­er om, at den gode trend i Sochi fortsætter.

Kevin Magnussen blev noteret for 18. hurtigste tid, mens kollegaen Romain Grosjean var nummer sjok over et sekund efter.

Sammen med Williams og Alfa Romeo er Haasteamet som vanligt isoleret i bunden med en enkelt bil i Q2 som det eneste realistisk­e mål.

Bedre end på papiret

– I ingen af træningern­e fik vi sat omgangen på det første forsøg på friske dæk, så jeg tror, vi er lidt bedre end på papiret. Det er meget tæt nede i vores ende, hvor et par tiendedele gør en stor forskel.

– Jeg tror, vi er lidt bedre end på Mugello. Det var ikke nogen dårlig dag, siger Kevin Magnussen.

 ?? FOTO: YURI KOCHETKOV/ POOL/ RITZAU SCANPIX ?? ’ Hjemmebane­n’
Af en eller anden grund har Kevin Magnussen for vane at levere gode resultater i Rusland. Kun i Australien har han scoret flere point i
F1- karrieren.
FOTO: YURI KOCHETKOV/ POOL/ RITZAU SCANPIX ’ Hjemmebane­n’ Af en eller anden grund har Kevin Magnussen for vane at levere gode resultater i Rusland. Kun i Australien har han scoret flere point i F1- karrieren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark