Ekstra Bladet

INDGÅR FORLIG MED MEDIE

Prins Harry dropper at fuldføre sit søgsmål mod Mail on Sunday

- FREDERIK B. MIKKELSEN fbm@eb.dk

Det skabte røre i Storbritan­nien, da prins Harry og konen, hertuginde Meghan Markle, i starten af 2020 annoncered­e, at de ville traekke sig fra deres roller i det britiske kongehus.

Det gør det stadig, og nu har prinsen erklaeret krig mod medierne, som ifølge ham skriver falske og skadelige historier om ham og den tidligere skuespille­r.

Én anklage har han dog nu valgt at traekke tilbage. Det skriver det engelske tabloidmed­ie The Sun.

Sagen omhandler mediet Mail on Sunday, som i oktober bragte en artikel om, at prinsen var ligeglad med den britiske flåde, efter han fratrådte sin royale rolle.

Har doneret penge

Ifølge The Sun fortaeller prinsens advokat, at han blev ’frustreret og ked af’ de beskyldnin­ger, som blev pålagt ham i den pågaeldend­e artikel.

Prins Harry har vaeret udsendt i Afghanista­n og efterfølge­nde vaeret meget engageret i den britiske haer og flåde, og derfor ramte beskyldnin­gerne ham ekstra hårdt.

Advokaten pointerer desuden, at de har ramt hans trovaerdig­hed blandt veteraner blandt flåden.

Prins Harry anlagde derfor et civilt søgsmål mod Mail on Sunday, men det er blevet stoppet, da avisen 27. december valgte at trykke en undskyldni­ng til prinsen for beskyldnin­gerne.

Samtidig har Mail on Sundays forelaegge­r, Associated Newspapers, valgt at donere et uoplyst pengebeløb til prins Harrys velgørenhe­d og sportsbegi­venhed for skadede veteraner, Invictus Games Foundation.

Formulerin­gen, der fik prinsen til at gå den juridiske vej, lød således i Mail on Sunday:

’Informered­e kilder siger, at prinsen ikke vaeret i kontakt på telefonen, i brev eller e-mail siden sin sidste optraeden som aeresmedle­m i marts. Det viser forfaerdel­igt snobberi, og en erstatning bør overvejes.’

I undskyldni­ngen skrev Mail on Sunday samtidig, at der ikke var beviser for anklagerne, og de derfor var falske.

Én anklage har han dog nu valgt at traekke tilbage

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark