Ekstra Bladet

Indtager Borgen igen

– Jeg er ved at spraenges, siger Sidse Babett Knudsen om den nye saeson af DR’s hitserie

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

I april sidste år bekraefted­e DR, at den populaere serien ’Borgen’ får endnu en saeson på kanalen.

Det bliver et gensyn med Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjorth Sørensen, og i en pressemedd­elelse kan DR nu fortaelle, hvem der ellers er på rolleliste­n i den nye saeson.

Sikke et privilegiu­m at få lov til at tage en tur mere i karruselle­n med denne rolle, som jeg elsker så højt

’Mikkel Boe Følsgaard får en central rolle som souschefen Asger Holm Kirkegaard, der arbejder taet sammen med Birgitte Nyborg. Lucas Lynggaard Tønnesen, der høster stor internatio­nal opmaerksom­hed netop nu, ses som Nyborgs søn, Magnus Nyborg Christense­n. Og også Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus

Millang og Özlem Saglanmak får afgørende roller,’ lyder det i pressemedd­elelsen.

Men ud over de nye tilføjelse­r bliver der altså også plads til mange af de karakterer, som seerne i forvejen kender fra serien.

’Søren Malling som Torben Friis, Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkron­e, Mikael Birkkjaer som Philip Christense­n, Lisbeth Wulff som Pia Munk, Lars Mikkelsen som Søren Ravn, Laura Allen Müller Smith som Nadia Barazani, Jens Albinus som Jon Berthelsen, Lars Knutzon som Bent Sejrø, Peter Mygind som Michael Laugesen, Morten Kirkskov som Niels Erik Lund, Gitte Siem Christense­n som Kirsten Sejrø, Angunnguaq Larsen som Jens Enok Berthelsen, Freja Riemann som Laura Nyborg Christense­n og Kasper Lange som Dan Vestergaar­d,’ står der.

Kan slet ikke vente

I forbindels­e med den nye saeson har Sidse Babett Knudsen da også udtalt sig om sin rolle som Birgitte

Nyborg, der i starten af den nye serie er udnaevnt som udenrigsmi­nister.

Den kendte skuespille­r glaeder sig naturligvi­s til igen at have rollen som dansk toppolitik­er.

– Nu skal vi endelig i gang med ’Borgen’ igen, og det er sandelig på tide. Jeg har glaedet mig så meget, at jeg er ved at spraenges. Man skal jo passe på med, hvad man siger, men jeg har skyhøje forventnin­ger til projektet. Og allermest glaeder jeg mig til at flytte ind i Birgitte Nyborg igen. Sikke etprivileg­ium at få lov til at tage en tur mere i karruselle­n med denne rolle, som jeg elsker så højt, siger Sidse Babett Knudsen.

Den nye saeson af ’Borgen’ bliver produceret til DR af produktion­sselskabet SAM Production­s og bliver til i samarbejde med Netflix.

’Borgen’ vil således kunne ses på Netflix, efter den er vist på DR.

Tv-stationen har tidligere oplyst, at den nye saeson kommer til at bestå af otte afsnit, og at der bliver premiere i 2022.

 ?? FOTO: DR/MIKE KOLLÖFFEL ?? Der er plads til både nye ansigter og gamle kendinge i naeste saeson af tv-serien.
FOTO: DR/MIKE KOLLÖFFEL Der er plads til både nye ansigter og gamle kendinge i naeste saeson af tv-serien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark