Ekstra Bladet

SKAL BLIVE BAG TREMMER

Thomas Gotthard naegter sig skyldig i at have myrdet sin hustru, men hans udlaegning af mysteriet om hendes skaebne forbliver fortsat bag rettens lukkede døre

- METTE PEDERSEN CHRISTINA EHRENSKJÖL­D mepe@eb.dk; ehren@eb.dk

Med forsvarsad­vokaten ved sin side fulgte Thomas Gotthard i går eftermidda­g med i endnu et retsmøde om sin fremtid. Denne gang var manden, som er sigtet for at have myrdet sin hustru, Maria From Jakobsen, ikke blevet transporte­ret fra sin celle til Retten i Hillerød.

Retsmødet om den fortsatte varetaegts­faengsling foregik via videolink fra Vestre Faengsel.

Og selvom den 44-årige mand, som naegter sig skyldig, igen kraevede at blive løsladt, var det forgaeves.

Vi overvejer fortsat, om vi vil bede om døråbning på et tidspunkt

– Mistankegr­undlaget er ikke svaekket på baggrund af de seneste efterforsk­ningsresul­tater, afgjorde dommeren, som ved retsmødets begyndelse havde sendt pressen og de øvrige tilhørere ud af retssalen.

Det er dermed indtil videre uvist, hvad der kom frem under retsmødet.

Mens hovedperso­nen ikke selv fysisk var til stede, var retssalen i går så proppet med tilhørere og presse, at stole fra hele lokalet måtte tages i brug og spredes rundt om i lokalet for at overholde coronarest­riktionern­e.

Thomas Gotthard, som ifølge politiet anlagde fuldskaeg efter sin hustrus forsvinden, har i faengslet barberet skaegget af. Ved retsmødet fremstod han nybarberet og lignede igen den populaere praest fra Ansgarkirk­en i Hedehusene, som har vaeret sygemeldt siden oktober, hvor hans hustru forsvandt.

Ikke tilfreds

Mens Maria From Jakobsen har vaeret forsvundet i 11 uger, har hendes mand og faderen til deres to faelles børn vaeret frihedsber­øvet i otte uger.

Han lod sig ikke umiddelbar­t maerke med, at flere repraesent­anter fra pressen protestere­de mod dørlukning­en, men virkede som ved tidligere retsmøder rolig.

Hans forsvarer er ikke tilfreds med den fortsatte faengsling, men afviser at fortaelle, hvordan Thomas Gotthard håndterer situatione­n.

– Vi overvejer fortsat, om vi vil bede om døråbning på et tidspunkt, sagde Jesper Storm Thygesen efter retsmødet til Ekstra Bladet.

Ham udpegede den sigtede kort før nytår som ny forsvarer.

Thomas Gotthard har i over en måned naegtet at tale med politiet. En del af politiets mistanke mod ham baserer sig ifølge dem på afhøringer, hvor han skal have afgivet divergeren­de forklaring­er.

 ?? PRIVATFOTO ?? Thomas Gotthard er sognepraes­t. Han har fire børn – to med en tidligere kone og to med Maria From Jakobsen, som han nu er sigtet for at have myrdet. Politiet mangler fortsat et lig i det mysterium, de efterforsk­er som et drab.
PRIVATFOTO Thomas Gotthard er sognepraes­t. Han har fire børn – to med en tidligere kone og to med Maria From Jakobsen, som han nu er sigtet for at have myrdet. Politiet mangler fortsat et lig i det mysterium, de efterforsk­er som et drab.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark