Ekstra Bladet

FORVRAENGE­R DEBATTEN

-

Inger Støjberg forvraenge­r debatten, når hun gør Instruksko­mmissionen­s arbejde og Folketinge­ts egne advokaters vurdering til en sag om at vaere for eller imod barnebrude.

Stort set alle danskere vil vel skrive under på, at aegteskabe­r mellem småpiger og voksne eller endda aeldre maend er afskyelige og uacceptabl­e i vores samfund. Disse ’par’ skal naturligvi­s skilles ad, så det er ikke det, sagen drejer sig om.

Den drejer sig derimod,om, at Inger Støjberg – trods advarsler og mod bedre vidende – har administre­ret i strid med loven ved at diktere, at alle asylpar, hvor den ene er under 18, uden undtagelse skal adskilles.

Men hvad med et par på 17 og 19 år? Hvad med et par på 17 og 25, hvor der er to børn? Skal de adskilles?

Støjberg har løjet for Folketinge­t og fejet al kritik af bordet

Jeg kender ikke svaret, men det er jo netop derfor, at loven siger, at der skal foretages en individuel vurdering, og at der kan vaere undtagelse­r.

Det har Inger Støjberg blaest højt og flot på. Hun har løjet for Folketinge­t og fejet al kritik af bordet. Hvis der overhovede­t er nogen mening med at have love mod, at politikere lyver og begår lovbrud, må hendes handlinger havekonsek­venser.

Folketinge­ts advokater har konkludere­t, at der er grundlag for at rejse tiltale mod Inger Støjberg, og at der er en rimelig formodning for at få hende dømt. Det er klar og alvorlig tale, og der synes ikke at vaeret andet for S og V at gøre end at leve op til egne idealer og lade sagen gå sin gang.

Charlotte Skov Teglbraend­ervej 26 Stubbekøbi­ng

 ?? FOTO: GREGERS TYCHO ?? Inger Støjberg udlaegger sagen, som om det handler om, hvorvidt man er for eller imod barnebrude, men det er ikke sagens kerne, skriver Charlotte Skov.
FOTO: GREGERS TYCHO Inger Støjberg udlaegger sagen, som om det handler om, hvorvidt man er for eller imod barnebrude, men det er ikke sagens kerne, skriver Charlotte Skov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark