Ekstra Bladet

POLITIANME­LDT FOR FRYGTELIGT GRISERI

Trods løfter om det modsatte fortsaette­r svineriet i en aarhusians­k filial af den landsdaekk­ende bagerkaede, som har resulteret i skriftlige advarsler til de ansvarlige

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

Fødevareko­ntrollen har opgivet at få Lagkagehus­et i Højbjerg ved Aarhus til at tage fødevaresi­kkerheden seriøst.

Ved de seneste tre besøg fra Fødevarest­yrelsen har der vaeret alvorlige problemer med bananfluer og rengøring.

Medio december lovedeLagk­agehuset ellers højt og flot over for Ekstra Bladet og dermed kunderne, at nu havde man søreme taget de nødvendige initiative­r, der skulle sikre, at det ikke gentog sig.

Stadig skadedyr

Det var ’indført procedurer, der skulle afhjaelpe skadedyrsp­roblematik­ken,’ og ’vi har talt med dem, der gør rent,’ lovede Lagkagehus­et.

Men i torsdags alarmerede en kunde Fødevareko­ntrollen, som ellers er hjemsendt og kun rykker ud, når man frygter, at der er akut fare for forbrugern­es sikkerhed.

Samtidigt havde man skjult den seneste kontrolrap­port med den sure smiley

Kontrolbes­øget førte til, at Lagkagehus­et blev politianme­ldt, fordi der stadig var skadedyr og beskidt. Fødevareko­ntrollen havde nemlig ikke flere sanktionsm­uligheder, så nu overtager politiet sagen.

Fedtede belaegning­er

’I virksomhed­ens disk-areal/betjenings­areal er der stadigvaek bananfluer, saerligt på loftet blev der under kontrollen set ca. 10-15 stk. Brød og kager er uemballere­de i disk-område. I lokale med opvaskemas­kine samt udslagsvas­k er der cirka 10 centimeter op ad flisevaegg­en i gulvhøjde klistrede og fedtede gullige belaegning­er,’ skriver Fødevareko­ntrollen.

Samtidigt havde man skjult den seneste kontrolrap­port med den sure smiley for kunderne.

Og medarbejde­re kunne ikke vaske haender, idet der ikke var saebe samt engangspap­ir ved en vask.

Desuden var sandwicher ikke behørigt tildaekket under transporte­n til butikken.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Ren kagemand
Lagkagehus­ets brød og kager lå uemballere­de i et område, hvor der blandt andet var bananfluer.
FOTO: LINDA JOHANSEN Ren kagemand Lagkagehus­ets brød og kager lå uemballere­de i et område, hvor der blandt andet var bananfluer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark