Ekstra Bladet

Far afbrød retsmøde: Jeg har covid-19

Retssag mod tidligere tv-vaert blev uventet afbrudt, og retslokale­t rømmet

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Gårsdagens retsmøde ved Retten i Svendborg mod en tidligere tv-vaert og fem unge i alderen 16-21 blev afbrudt brat, da en mand pludselig afbrød en af de unge, som var i gang med at afgive forklaring.

– Jeg har netop fået at vide, at jeg har covid-19, sagde manden fra tilhørerpl­adserne.

Han var far til den 16-årige tiltalte, og retsforman­den gav omgående tilladelse til, at de to forlod retssalen.

Kort efter besluttede retsforman­den at afbryde retsmødet og sende alle hjem.

Smed elektronik i badekar

På det tidspunkt havde tre af drengene afgivet forklaring om to episoder 15. februar og 28. august sidste år. Først opsøgte tre af drengene tv-vaertens ekskaerest­e på dennes landejendo­m på Fyn.

De truede ham til at blive siddende i sin seng.

Imens smed de telefon, ipad, computer og bilnøgle i et fyldt badekar. Og de forlod stedet med en anden computer og 15 såkaldte hestepas.

Den ene af de tre drenge deltog også i det andet besøg i august sammen med to nye. Denne gang brød de et vindue op med et koben og traf manden og hans kaereste i bryggerset. Han blev slået, mens kaeresten også fik et knytnaeves­lag, inden de forlod stedet.

Frygtede nøgenbille­der

Ifølge anklageskr­iftet er tvvaerten arkitekten bag episoderne. Motivet skulle ifølge politiet vaere, at ekskaerest­en var i besiddelse af en raekke nøgenbille­der af tv-vaerten, som hun frygter skal blive misbrugt.

Alle naegter sig skyldige i de alvorlige dele af anklageskr­iftet. Men efter vidneforkl­aringerne fra de tre drenge tegner der sig et billede af, at de føler sig ført bag lyset af tv-vaerten. Hun har en relation til den af drengene, der deltog i begge episoder.

Hun havde ifølge deres forklaring­er fortalt dem, at hun havde en raekke sager hos ekskaerest­en, som hun gerne ville have, at de hentede for hende.

– Det viste sig ikke at vaere hendes ting. Der blev råbt noget i bilen på vej tilbage, sagde den 21-årige, som var chauffør ved den første episode.

Tredje test gav udslag

Anden gang havde hun udstyret drengene med en strømpisto­l, et reb og et jernrør. Og drengene havde fået opfattelse­n af, at manden var paedofil og skulle have rørt ved nogle piger i tv-vaertens familie.

Udstyret blev dog ikke brugt.

Retsforman­den fortalte i øvrigt, at der op til retsmødets begyndelse var tvivl om, hvorvidt det overhovede­t blev til noget.

Motivet skulle ifølge politiet vaere, at ekskaerest­en var i besiddelse af en raekke nøgenbille­der af tv-vaerten, som hun frygter skal blive misbrugt

Sammen med en smittet

Den 16-årige var sammen med sin far blevet testet for covid-19 flere gange i sidste uge, fordi han havde vaeret sammen med en coronasmit­tet.

Faren nåede at fortaelle, at det var den tredje og sidste test, der midt under retsmødet kom svar på, og den var altså ifølge faren positiv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark