Ekstra Bladet

VELKOMMEN TIL KAIRO

HER SKAL SPILLERNE BO: Femstjerne­t luksus på Marriott Hotel, hvor der er masser af plads og mulighed for frisk luft, en dukkert og 27 grader i skyggen

- Jan Kjeldtoft toft@eb.dk Jan Jensen jaj@eb.dk

KAIRO (Ekstra Bladet): Der er fuld skrald på Faraos store lampe, 27 grader og blå himmel over Kairo herinde på Gezira Island midt i Nilen.

Lydtaeppet leveres af den evige brummen fra de mange klimaanlae­g og den konstante dytten fra storbyens millioner af biler, der lige her myldrer over 15. majbroen i begge retninger.

Smoggen haenger grå ude i horisonten, men bekymringe­rne er ikke store i en by, hvor tjeneren betror os, at corona ikke rigtig findes i Egypten, ’for her skinner solen, og er i tyskere?’

– Schmeichel, Laudrup – Mikkel, jubler han, da vi korrigerer, og så siger han tak, tak, og det gør vi egentlig også …

Coronabobl­e

Ekstra Bladet er landet midt i måske lidt bedaget, men dog femstjerne­t luksus på Marriott Cairo Hotel, hvor det danske landshold sammen med syv andre nationer bliver indkvarter­et i dag (mandag, red.) i VM’s store coronabobl­e.

Det er oplagt, at vi lige ridser situatione­n op i denne enorme boble inden VM-starten, og vi kan i hvert fald starte med at berolige Morten Olsen og andre spillere, der var bekymrede for, om de kan få frisk luft de naeste tre uger:

Der er god plads her på grunden, hvor det oldgamle Gezira Palace stadig troner fornemt i midten af tilbygning­er, der har ikke faerre end 1064 vaerelser med altaner.

Det indhegnede område er paent stort, der er kaempe badekar i midten, og man kan sidde udendørs ved caféborde eller slaenge sig i liggestole­ne.

Egyptisk bureaukrat­i

Foran hotellet holder der foreløbig kun en enkelt ambulance, seks politibile­r og en enkelt brandbil. Politichef­ens jeep er naturligvi­s anbragt under blå sejldug, så fuglene ikke skider på taget. Der er lagt koranklods­er med kaktus og palmer op mod jerngitter­et, og store schaeferhu­nde bombetjekk­er flittigt ethvert køretøj.

Egyptisk bureaukrat­i kan noget, og det er ikke så underligt, når alt stadig skal skrives på papir og stemples uden synderlig brug af datakraft, men det funker sgu rent faktisk langt hen ad vejen. Tror vi.

Ekstra Bladet blev sendt ud af København af ingen ringere end Egyptairs destinatio­nschef, der naturligvi­s i sin tid var playmaker hos Al-Ahly, hvor en vis Hassan Moustafa var skydende bagspiller. Vi har lovet at hilse IHF-praesident­en!

Kuffertern­e blev omhyggelig­t monteret med røde bånd, så vi søndag aften i Kairos lufthavn pludselig sad i en minibus, der fragtede os til Terminal 4, flere papirer, noget kø og to coronatest­s, hvor den ikke fik for lidt med først naese- og så en kombineret hals- og naese-javert, der virkelig kløede i nakken. Indefra!

Så afsted til Marriott i hyggeligt selskab med de danske dommere Mads Hansen og Jesper Madsen, der de kommende dage er samlet til dommersemi­nar på Marriott for at finde ud af, om de skal dømme nøl eller Nil, inden kampledern­e bliver sendt ud til aktion i de fire haller.

Det gik i rask trav med

Der er spottet en enkelt støvsuger af maerket Nilfisk

Dårlige maver kan laegge enhver spillertru­p ned, når skøn tid bliver til tynd skid. På disse kanter hedder faenomenet Kairo Quickstep ...

politiesko­rte – en motorcykel foran uden lys og bagest en politibil med fuld udrykning.

Det giver ikke nødvendigv­is mening, men folk kørte da op på siden for at hilse, og de fik dronning Margrethe-vinket retur.

I Marriotts lobby var der paen traengsel – ikke mindst af officials. Kort forinden var nyheden om nedlukning­en for tilskuere nået frem, og det er nok meget godt.

Alt undtagen håndsprit

TV2’s muntre folk fra de tekniske departemen­ter kan i hvert fald fortaelle, at gud og hvermand de seneste dage er vaeltet ind og ud af Cairo Stadium Sports Hall, hvor de er ved at rigge til med studie og korrekt kabelførin­g.

I hallen har der vaeret alt undtagen håndsprit. Til gengaeld kom en glad egypter med en gaffeltruc­k og spurgte, om han skulle give en hånd med.

Det Summa skulle summarum: han ikke. Der er spottet en enkelt støvsuer ger af maerket Nilfisk – høø hø– og Ekstra Bladets afdeng ling for tjek af spillerhot­elr ler har helt sikkert set vae sentligt vaerre udgaver end Marriott Hotel, hvor vaereler, ser, service, omgivelser, mad og formentlig også sikkerhed holder høj klase. se Det er dog en kendt sag, at europaeisk­e maver kan blive udfordret på disse kanter, og det kan laegge en hver spillertru­p ned, når skøn tid bliver til tynd skid. På disse kanter hedder faenomenet Kairo Quick step.

Enhver, der har prøvet det, ved hvorfor …

 ?? PRIVATFOTO ?? Oasen
Cairo Marriott Hotel ligger på Gezira Island midt i Nilen. Hotellet rummer en bagatel af 1064 vaerelser på et område, der er spaerret af til alle sider. Ideelt til en VM-boble.
PRIVATFOTO Oasen Cairo Marriott Hotel ligger på Gezira Island midt i Nilen. Hotellet rummer en bagatel af 1064 vaerelser på et område, der er spaerret af til alle sider. Ideelt til en VM-boble.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Der er stort badekar i midten af det utroligt friserede område, hvor traeerne er nystudsede, og man sagtens kan indtage en frokost udendørs og såmaend også en sen kop kaffe. Der er paent lunt i Kairo i disse dage.
Der er stort badekar i midten af det utroligt friserede område, hvor traeerne er nystudsede, og man sagtens kan indtage en frokost udendørs og såmaend også en sen kop kaffe. Der er paent lunt i Kairo i disse dage.
 ??  ?? Mon ikke Nikolaj Jacobsen og spillerne vil nyde at traekke lidt frisk luft trods VM-boblen. Kvindeland­sholdet havde ikke den mulighed, da de var spaerret inde i et vintertung­t Herning i december.
Mon ikke Nikolaj Jacobsen og spillerne vil nyde at traekke lidt frisk luft trods VM-boblen. Kvindeland­sholdet havde ikke den mulighed, da de var spaerret inde i et vintertung­t Herning i december.
 ??  ?? Udsigt fra 12. etage til 15. maj-broen på et forholdsvi­s roligt tidspunkt rent trafikalt sidst på formiddage­n. Der er noget mere pres på sidst på eftermidda­gen.
Udsigt fra 12. etage til 15. maj-broen på et forholdsvi­s roligt tidspunkt rent trafikalt sidst på formiddage­n. Der er noget mere pres på sidst på eftermidda­gen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark