Ekstra Bladet

Hassan måtte sluge en kamel

- Jan Jensen

TAENK SIG, at den dag skulle komme, hvor vi må rose faraoen, dr. Hassan Moustafa, praesident for Det Internatio­nale Håndboldfo­rbund, IHF, og manden, der om nogen har placeret årets VM i Egypten. Mandens hjemland, hvor han for en menneskeal­der siden selv spillede på det egyptiske landshold.

Men nu kommer det: Tak til den 76-årige håndboldpr­aesident for endelig at have truffet en rigtig og forsvarlig beslutning. Efter først at have sagt ja til at lukke tilskuere svarende til 20 procent af kapacitete­n ind i de fire haller ved slutrunden, aendrede Hassan og kompagni i weekenden holdning og sagde nej til fans på tribunerne. Af hensyn til spillernes helbred i den aktuelle coronasitu­ation.

KONG HASSAN af håndbolden er kommet til fornuft og har slugt en kamel. Det har gjort nas, for det her VM, som for første gang afholdes med 32 hold, skulle have vaeret kronen på vaerket for Hassan, der nu har siddet i 20 år som enevaeldig praesident i IHF. Slutrunden skulle have vaeret for fulde sejl, med fyldte haller, fest og farver og med Hassan som en seriøs bejler til en plads i Den Internatio­nale Olympiske Komite.

Det skal dog siges, at det ikke er Hassan Moustafas egen idé, at der ikke skal lukkes tilskuere ind. Der var nemlig gjort klar til at åbne for billetsalg­et, da den europaeisk­e spillerfor­ening i slutningen af sidste uge sendte et skarpt brev til Hassan Moustafa og lederne i den egyptiske organisati­onskomité.

Blandt underskriv­erne på brevet var den danske anfører, Niklas Landin. Budskabet var klart: Vi frygter for vores helbred, hvis der lukkes tilskuere ind.

Budskabet var klart: Vi frygter for vores helbred

BREVET FIK de egyptiske ledere til at traede sammen i weekenden, og her deltog også flere ministre fra den egyptiske regering. De kunne se for sig, hvilket mareridt det ville blive, hvis der blev sat smittekaed­er i gang i hallerne.

Praesident­en for den egyptiske organisati­onskomité, Hesham Nasr, siger ligeud, at beslutning­en om at udelukke tilskuere blev taget som en konsekvens af brevet fra den europaeisk­e spillerfor­ening.

Hesham Nasr forklarer, at man har prioritere­t, at turneringe­n skal køre så glat som muligt og med størst muligt hensyn til de involvered­es helbred og sikkerhed. Beslutning­en betyder også, at der ikke lukkes flere journalist­er ind til turneringe­n. Kun de pressefolk, som nu er i den røde boble, og som allerede er akkrediter­et til slutrunden, får adgang til kampene. Der er ingen mulighed for at akkrediter­e sig efterfølge­nde.

EKSTRA BLADETS to medarbejde­re i Egypten, undertegne­de og Jan Kjeldtoft, er allerede i den røde boble i Kairo på Hotel Marriott, hvor også det danske landshold flytter ind i dag.

Afgørelsen fra de egyptiske ledere får altså ingen indflydels­e på Ekstra Bladets daekning af VM, der for Danmarks vedkommend­e begynder fredag. Her er modstander­en Bahrain. Senere følger opgør mod DR Congo og Argentina. Tre kampe der gerne skulle give maksimumpo­int og dermed et godt afsaet til mellemrund­en, hvor der venter betragteli­gt hårdere modstander­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark