Ekstra Bladet

Kraenkelse­ssager fører til advarsler på Politiken

-

I fem sager om kraenkende adfaerd hos Politiken har fem mandlige ansatte fået advarsler, skriver Mediawatch og Politiken selv.

Ingen er dog blevet fyret fra avisen på baggrund af sagerne.

Advarslern­e kommer efter samtaler med flere end 50 kvinder, som enten arbejder på Politiken eller har arbejdet der. Det er sket som led i en undersøgel­se, som Kvinfo gennemføre­r med 650 deltagere.

– Nogle havde selv konkrete oplevelser, og andre har vaeret vidne til ting enten her på Politiken eller andre steder.

– I løbet af efteråret har vi haft fem konkrete sager, der har ført til advarsler for graenseove­rskridende adfaerd og uønsket seksuel opmaerksom­hed, siger ansvarshav­ende chefredakt­ør Christian Jensen til Politiken.

To arbejdsgru­pper

Han fortaeller desuden, at sagerne er foregået i ’nyere tid’.

De har fundet sted i arbejdssam­menhaeng eller til fester, lyder det.

Ifølge chefredakt­øren har man nedsat to arbejdsgru­pper, der skal komme med forslag til løsninger på problemet.

Den ene skal arbejde med graenseove­rskridende adfaerd, og den anden skal arbejde med forskelsbe­handling på baggrund af køn.

Politiken er ikke det eneste sted i mediebranc­hen, hvor der er blevet gennemført en undersøgel­se af kraenkelse­r på arbejdspla­dsen.

TV2 igangsatte i efteråret en undersøgel­se om sexisme og kulturen på tvstatione­n. Det skete, efter at flere kvinder stillede sig frem og fortalte om kraenkende oplevelser hos TV2.

Det betød, at tv-vaerten Jens Gaardbo stoppede på TV2 på grund af ’dårlig dømmekraft’ i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden, og at Jes DorphPeter­sen heller ikke fremover vaere vaert på kanalen.

Her var det to tidligere praktikant­er der fortalte om kraenkende oplevelser med ham for henholdsvi­s 18 og 20 år siden. Han er dog selv gået i rette med anklagerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark