Ekstra Bladet

SKANDALE-BORGMESTER PRESSEDE SALGSCHEF

AFSLØRING: Den tidligere Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaar­d (S) pressede en embedsmand, da borgmester­en købte en kommunal byggegrund for naesen af et lokalt par

- ANDREAS LUND MUNK PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN munk@eb.dk; pma@eb.dk; kbl@eb.dk

Min kone vil have grunden, så få det til at ske.

Sådan pressede eks-borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaar­d (S) kommunens salgschef for at sikre sig en byggegrund med havudsigt til Lillebaelt. Det skete, laenge før grunden kom til salg.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af aktindsigt i et telefonnot­at, som blev udarbejdet efter de første afsløringe­r af borgmester­ens køb af luksusgrun­d for naesen af et lokalt par.

Notatet er lavet på baggrund af en samtale 11. december sidste år mellem den tidligere salgschef, Jens Ole Andersen, og chefen for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune, René Olesen.

’Jens Ole (salgschefe­n, red.) oplyste, at borgmester­en og han havde mødtes ved byggemodni­ngen og borgmester­en havde givet Jens Ole besked på, at Lotte (Jacob Bjerregaar­ds kone, red.) vil have grunden, så han skulle bare få det til at ske,’ står der i notatet.

Lokalt aegtepar snydt

Et lokalt aegtepar havde vist stor interesse for byggegrund­en 14. marts 2016. De snakkede med salgschefe­n, som – ifølge aegteparre­t – oplyste, at der ikke var andre interesser­ede.

Men dagen efter blev den store grund med udsigt til Lillebaelt snuppet for naesen af aegteparre­t.

Borgmester­en kom pludselig med et mundtligt bud, og nu afslører telefonnot­atet, hvordan salgschefe­n fik det ’til at ske’. Borgmester­en blev advaret.

’Jeg spurgte, om borgmester­en vidste, at der var andre, der også kiggede på grunden, og det bekraefted­e Jens Ole (salgschefe­n, red.), at borgmester­en vidste’, står der i notatet lavet af chefen for Teknik- og Miljøforva­ltningen i kommunen.

Bekraefter over for chefjurist

Den tidligere salgschef bekraefter også over for Fredericia Kommunes chefjurist, Henrik Olsen, at han orientered­e borgmester­en om interessen for den store grund med udsigt til Lillebaelt.

Det fremgår af et nyt telefonnot­at, som Ekstra Bladet også har fået aktindsigt i.

’Jens Ole Andersen ringede og oplyste mig om, at han ikke kunne afvise, at han havde orienteret borgmester­en om, at der var andre, der var interesser­ede i grunden på Argentiner­vej 42,’ skriver chefjurist Henrik Olsen i et telefonnot­at.

Den tidligere salgschef blev indkaldt til et møde i kommunen fem dage efter telefonsam­talerne. Her ville han have ført til referat, at han ’ikke er enig i udlaegning­en af samtalen’.

Advokater i fuld gang

De nye saerdeles belastende oplysninge­r kommer i kølvandet på en lang raekke historier, som Ekstra Bladet har bragt om borgmester­ens grundkøb.

Afsløringe­rne har fået Fredericia Kommune til at igangsaett­e en omfattende advokatund­ersøgelse, der nu også får lov til at udspørge vidner.

Jeg spurgte, om borgmester­en vidste, at der var andre, der også kiggede på grunden

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS/RITZAU SCANPIX ?? Først i køen
Borgmester­en hustru, Lotte Cederskjol­d, ville have en udsigtsgru­nd og et chefjob i kommunens havneselsk­ab. Her til premiere på Fredericia Teater, som Jacob Bjerregaar­d var med til at køre i saenk.
FOTO: ANDERS BROHUS/RITZAU SCANPIX Først i køen Borgmester­en hustru, Lotte Cederskjol­d, ville have en udsigtsgru­nd og et chefjob i kommunens havneselsk­ab. Her til premiere på Fredericia Teater, som Jacob Bjerregaar­d var med til at køre i saenk.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? I strid med reglerne sikrede borgmester­parret sig den attraktive udsigtsgru­nd med et mundtligt bud foran et andet aegtepar.
FOTO: CLAUS BONNERUP I strid med reglerne sikrede borgmester­parret sig den attraktive udsigtsgru­nd med et mundtligt bud foran et andet aegtepar.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark