Ekstra Bladet

Advarer kunder om abonnement

TJEK PRISEN: 110.000 jyske tv- og internetku­nder skal taenke sig om, inden de siger ja tak

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Tirsdag lagde Konkurrenc­eog Forbrugers­tyrelsen en klar opfordring ud til de mange, der nu er ramt af skiftet fra Waoo til en ny leverandør: Tjek de tv- og internetaf­taler, du har.

For det er ikke sikkert, at det produkt, som Stofa Fiber tilbyder, er det, der er bedst eller billigt, vurderer styrelsen.

Den vurdering skal den enkelte forbruger nemlig foretage blandt de fem tvudbydere og ti bredbåndsu­dbydere, der lige nu forsøger at overbevise de 110.000 Waoo-kunder om, at de skal vaelge dem.

Ikke vores idé

Indtil videre er skiftet ikke gået videre godt. Op mod 20.000 kunder riskerer nemlig sort skaerm om få uger, ligesom adskillige har allerede fået det.

Og ansvaret ligger ifølge konkurrenc­emyndighed­erne alene hos Norlys, der ejer Stofa Fiber, og angiveligt indtil nu er lykkedes med at få op mod 80.000 kunder fra Waoo til at vaelge dem.

– Det er Norlys, der har valgt, at Waoo ikke laengere skulle vaere forbrugern­es standardva­lg, og som derfor har valgt at slukke for signalet 1. februar.

– Det er ikke et krav fra os, forklarer kontorchef Søren Bo Rasmussen til Ekstra Bladet.

– Men det var vores krav, at Norlys ikke automatisk måtte slukke for Waoo og tvinge kunderne over til Stofa.

Kunderne skal kigge deres abonnement­er grundigt efter

Tjek dit forbrug

Uanset om man har sagt ja til Stofa efter dets massive markedsfør­ing eller valgt et andet firma, mener Konkurrenc­eog Forbrugers­tyrelsen, at kunderne skal kigge deres abonnement­er grundigt efter. De mange jyske tv- og internetku­nder har adgang til at erstatte Waoo med firmaerne Altibox, BOLIG·NET, Boxer, Fastspeed, Hiper, Kviknet, Stofa, Telenor, Waoo fra Fibia og YouSee.

Men det gaelder ifølge styrelsen også om at vurdere, om man overhovede­t har brug for så mange gigabytes og tv-kanaler, som man får i dag. Hos Norlys og dermed Stofa erkender den ansvarlige direktør, at der fortsat ligger en stor opgave foran selskabet.

Alvorlig situation

Blandt andet med et nedbringe de alt for lange svartider, som kunderne oplever lige nu.

Men også at hindre sort skaerm hos så mange som muligt.

– For den enkelte familie er det en meget akut situation, fordi mange arbejder hjemmefra.

– Og måske har børn, som bliver fjernunder­vist digitalt og har brug for deres netadgang, siger Sune Nabe Frederikse­n.

 ?? FOTO: ROGELIO V. SOLIS/RITZAU SCANPIX ?? Lynhurtigt internet kraever – som her i USA – at der bliver lagt fiber i jorden. Den har de 110.000 Waoo-kunder i Jylland adgang til, men kaos i forbindels­e med en lokal telefusion giver problemer.
FOTO: ROGELIO V. SOLIS/RITZAU SCANPIX Lynhurtigt internet kraever – som her i USA – at der bliver lagt fiber i jorden. Den har de 110.000 Waoo-kunder i Jylland adgang til, men kaos i forbindels­e med en lokal telefusion giver problemer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark