Ekstra Bladet

’Jeg er trist og flov’

I en støttegrup­pe for Jes Dorph og Jens Gaardbo er tonen nu nået til højder, hvor anmelderne af de to maends adfaerd trues med at blive stenet

- NANNA BAY MADSEN LAURA A. HELLENSBER­G nbm@eb.dk; lah@eb.dk

Over 45.000 mennesker har indtil videre meldt sig ind i gruppen ’For alle os, der støtter Jes Dorph og Jens Gaardbo’ på Facebook.

Gruppen har siden fyringen af Jes Dorph vaeret aktiv og skrevet opslag, hvor de i større og mindre grad ytrer, at de absolut ikke mener, at det var i orden, da TV2 valgte at fjerne de to vaerter fra kanalen, efter en ekstern advokatund­ersøgelse fandt, at de to havde kraenket flere kvinder i deres karriere.

Nu har tonen i gruppen taget en anden drejning.

De mange medlemmer kraever nemlig, at der bliver sat navn på anmelderne, der ifølge dem har vaeret med til at få Jes Dorph og Jens Gaardbo fyret.

Voldsomme kommentare­r

Det stopper dog ikke her.

Flere i gruppen opfordrer til, at man ’finder kvinderne’, og at de skal ’stenes’.

’Ville de stå frem, ville de bliver lynchet,’ skriver en, der hurtig får svaret: ’Det var måske heller ikke for meget,’ af en anden.

’Ja, de skal frem i lyset, så man kan se, hvad det er for nogle tarvelige kaellinger,’ lyder det.

’Ja, hvis man kan fyre den bedste journalist TV2 har for noget, er er foregået for 20 år siden, så hører al fornuft op. Men de damer, der har vaeret udsat må sgu da stå frem, ellers må man kunne finde dem, så de kan stå frem offentligt,’ skriver en.

De mange kommentare­r har nu fået Jes Dorph til at skrive til gruppen og komme med en opfordring til brugerne.

Tager afstand

Til Ekstra Bladet bekraefter Jes, at det er ham, der har sendt opslaget til gruppen.

– Jeg har ikke selv lagt det på, men sendt det til administra­toren. Han slår fast, at han ikke selv er involveret direkte i støttegrup­pen.

Faktisk siger Jes Dorph, at han slet ikke laeser de mange kommentare­r.

– Jeg synes ikke, at mennesker, der skriver sådan nogle ting, fortjener, at jeg bruger min tid på dem. Det er groft og ikke i orden, men på samme tid vil jeg gerne understreg­e, at jeg ikke kan stå på mål for, hvad der bliver skrevet og sagt i den gruppe. Men jeg har samtidig brug for at tage afstand fra det, for det gør mig sur og ked af det, at folk kan finde på at skrive sådan noget om andre mennesker.

– Jes, du er jo selv medlem af denne her gruppe (var indtil tirsdag formiddag stadig medlem af gruppen, red.). Kan du ikke forstå, at det virker, som om du er enig med holdninger­ne i gruppen?

– Jeg synes, det er en form for omvendt argumentat­ion. Jeg tilmeldte mig, da den blev oprettet. Tilmeldte mig, fordi grundtanke­n er i orden. At man vil saette fokus på min sag. Men jeg vil ikke tages til indtaegt for, at folk nu er begyndt at skrive vanvittige anklager og voldsomme trusler.

Overvejer medlemskab

Mange opfordrer til, at kvinderne skal stå offentligt frem, men den udmelding er Jes Dorph ikke umiddelbar­t enig i.

– Det er bestemt ikke min holdning, og jeg kan ikke stå på mål for retorikken i gruppen om, at kvinderne skal stå frem. Jeg tager staerkt afstand fra de skriverier, der er over graensen.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med administra­toren for gruppen, men det har i skrivende stund ikke vaeret muligt.

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Tager afstand
Jes Dorph tager stor afstand fra retorikken i gruppen på Facebook, og nu har han meldt sig ud.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Tager afstand Jes Dorph tager stor afstand fra retorikken i gruppen på Facebook, og nu har han meldt sig ud.
 ??  ?? Ekstra Bladet sidste onsdag
Ekstra Bladet sidste onsdag

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark