Ekstra Bladet

SKØD USKYLDIG UNDER OPGØR

Skyderi mellem to bander i Vollsmose kostede en tilfaeldig 31-årig livet

- JAN SØGAARD ULRIK BACHMANN js@eb.dk; ulba@eb.dk

Drabet på Abdinur Ismail, 31, der blev et tilfaeldig­t og uskyldigt offer for et bandeskyde­ri i Egeparken i Vollsmose, Odense, 24. juni sidste år, menes nu opklaret.

Politiet kraever i dag en 21-årig mand varetaegts­faengslet for drabet, hvor en 25-årig siden 25. september også har siddet faengslet, sigtet for medvirken til drabet.

Fyns Politi mener imidlertid, at det var den 21-årige, som trykkede på aftraekker­en og skød Abdinur Ismail under en skudduel mellem to bander fra Vollsmose og Korsløkke.

Skulle på natarbejde

Abdinur Ismail havde vaeret i moskéen og var på vej hjem for at gøre sig klar til sit natarbejde på Coops centrallag­er i Hjallelse, da han tilfaeldig­t var på ppladsen ved Egeparken, hvor de to bander skød mod hinanden.

Pistolmand­en forsøgte at ramme to rivaler, der var ved at flygte fra området på en scooter, og han afgav fire skud med en ni millimeter pistol mod scooteren.

De to slap uskadte vaek, men det ene skud ramte og draebte tilfaeldig­t Abdinur Ismail.

Straks forinden havde maendene på scooteren affyret en serie skud mod en anden 31-årig mand fra Vollsmose-gruppen. Han blev ramt af fire skud, men overlevede, og gerningsma­endene skød og draebte hans hund, da den løb hen imod dem.

Fanget på video

Maendene på scooteren forsøgte at flygte samme vej, som de var kommet, men flugtplane­n holdt ikke. De blev konfronter­et af fire bevaebnede og maskerede maend fra Vollsmose-gruppen, og der opstod ildkamp mellem de to bevaebnede grupper.

Videooverv­ågning viser, at tre af de fire fra Vollsmose-gruppen løber gennem en tunnel ud til Egeparken, mens den fjerde løber rundt om bygningen. Politiet udpegede i september den ene af de tre maskerede maend fra tunnellen som den formodede drabsmand.

Anholdelse­n af den 21årige skete efter en langvarig efterforsk­ning.

– Vi har tidligere sagt, at vi havde en klar formodning om, hvem der afgav det draebende skud, men at vi var nødt til at holde det for os selv, fordi det er et vanskeligt miljø at efterforsk­e i, siger vicepoliti­inspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Skyderiet var et led i en laengereva­rende konflikt mellem to bander. Politiet oprettede efter drabet skaerpet strafzone og visitation­szone af hensyn til borgernes sikkerhed og tryghed.

Med anholdelse­n i går håber politiet på at genskabe noget af trygheden i området.

 ?? PRIVATFOTO ?? 31-årig Abdinur Ismail blev ifølge politiet draebt helt tilfaeldig­t, da han befandt sig i skudlinjen under en skudveksli­ng mellem stridende grupper i Vollsmose.
PRIVATFOTO 31-årig Abdinur Ismail blev ifølge politiet draebt helt tilfaeldig­t, da han befandt sig i skudlinjen under en skudveksli­ng mellem stridende grupper i Vollsmose.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark