Ekstra Bladet

Smidt ud af Danmark 16 gange

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En 30-årig iraker er som en korkprop, der bliver ved med at poppe op, selvom han 16 gange er dømt til udvisning og smidt ud af Danmark.

Nu er den gal igen, og når politiet i dag for 17. gang vil have ham dømt til udvisning, skal det denne gang vaere for evigt, hvor han ved tidligere domme er sluppet med seks eller 12 års udvisning.

Irakeren, der ellers er svensk statsborge­r, har tidligere forklaret i Københavns Byret, at han er stofmisbru­ger og kommer til Danmark, fordi det er nemmere og billigere at skaffe stoffer her end i Sverige. Han har forgaeves gjort forsøg på at blive stoffri.

5. oktober sidste år klokken 7.50 blev han som ofte før antruffet af politiet i Istedgade og anholdt. Han viste politiet et falsk italiensk kørekort som identifika­tion.

Overfald på fa engs els betjente

24. april 2018 var han ellers idømt otte måneders faengsel og udvist i seks år for overtraede­lse af indrejsefo­rbuddet, og 12. oktober 2018 fik han 15 måneders faengsel og blev udvist i 12 år.

Den ene gang rejste han til Danmark samme dag, som han var blevet løsladt fra en faengselsd­om i Sverige.

Den 30-årige er nu også tiltalt for fire overfald på faengselsb­etjente i Vestre Faengsel.

Ifølge tiltalen, som han benaegter, forsøgte han at nikke en betjent en skalle, sparkede en anden i maven, en tredje fik et spark på låret og en fjerde blev forsøgt spyttet i ansigtet og truet med ordene: ’Den tager vi bare senere en mod en.’

Udlaending­eloven er blevet skaerpet, så det nu koster mindst et års faengsel og op til tre års faengsel at overtraede indrejsefo­rbud, som den 30-årige altså tidligere er dømt for 16 gange.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den 30-årige er flere gange anholdt her ved stofindtag­elsesrumme­t H17 på Halmtorvet. Stoffer er billigere i Danmark, har han forklaret.
FOTO: KENNETH MEYER Den 30-årige er flere gange anholdt her ved stofindtag­elsesrumme­t H17 på Halmtorvet. Stoffer er billigere i Danmark, har han forklaret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark