Ekstra Bladet

Vil lukke Folketinge­t igen

Dansk Folkeparti vender sig imod en nedlukning, som vil saette det politiske arbejde på vågeblus i flere uger. Andre partier accepterer en ny nedlukning, som regeringen har bedt om

-

Statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) og regeringen vil igen have sat Folketinge­ts arbejde delvist i bero på grund af situatione­n med covid-19.

Det skal foreløbig gaelde frem til vinterferi­en midt i februar. Det fremgår af et brev, som statsminis­teren har sendt til Folketinge­ts formand, Henrik Dam Kristensen (S).

– Ud af 28 allerede fremsatte lovforslag, der er planlagt behandlet i Folketinge­t frem til vinterferi­en, ønsker regeringen at udskyde behandling­en af 12 af lovforslag­ene til efter vinterferi­en, lyder det i brevet.

Lavere aktivitet

– Hertil kommer, at regeringen med udgangspun­kt i december redegørels­en forventer at fremsaette yderligere cirka 25 lovforslag i de kommende uger, hvoraf en god del under normale omstaendig­heder ville blive sat til 1.-behandling før vinterferi­en.

– Med henblik på at bidrage til lavere aktivitet ønsker regeringen imidlertid i den nuvaerende alvorlige situation kun, at fire af

Vi må også indstille os på, at det er coronatid, og så tage de forholdsre­gler, der er

disse behandles før vinterferi­en, skriver Mette Frederikse­n.

Statsminis­teren gør i brevet dog opmaerksom på, at det kan blive nødvendigt at hastebehan­dle lovforslag, der er relateret til håndtering­en af covid-19.

– Sådanne forslag vil du som hidtil blive orienteret saerskilt om, i takt med at behovet opstår, skriver Mette Frederikse­n til Henrik Dam Kristensen.

Behandles i dag

Beslutning­en om at lukke delvist ned for Folketinge­ts arbejde skal behandles i dag på et møde i Udvalget for Forretning­sordenen i Folketinge­t. Henrik Dam Kristensen er formand for udvalget.

Både Venstre og Enhedslist­en bakker op om en ny delvis nedlukning. Sådan en lavede Folketinge­t også sidste år for at forhindre spredning af coronaviru­s.

Dermed er der flertal for regeringen­s plan.

Preben Bang Henriksen (V), der er formand for Folketinge­ts Retsudvalg, siger til Ritzau, at han laegger vaegt på, at den vigtigste del af lovgivning­s processen fortsat kan køre på Christians­borg.

Problemati­sk

– Der er ingen tvivl om, at enhver forsinkels­e af lovgivning­s processen og også den kontrolpro­ces, vi har i

Folketinge­t, den er da problemati­sk.

– Men når alt kommer til alt, kan vi ikke have en situation, hvor vi lukker øjnene for, at hele Danmark lukker delvist ned på grund af corona, og så bare have fuldt blus på Christians­borg.

– Vi må også indstille os på, at det er coronatid, og så tage de forholdsre­gler, der er, siger han.

Dansk Folkeparti er til gengaeld imod en delvis nedlukning, siger gruppeform­and Peter Skaarup til Kristeligt Dagblad.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­teren lukkede tidligere i januar Danmark endnu mere ned, og nu kan det så også blive Folketinge­ts tur.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Statsminis­teren lukkede tidligere i januar Danmark endnu mere ned, og nu kan det så også blive Folketinge­ts tur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark