Ekstra Bladet

EN RIGTIG SOCIALKAMM­ERAT

-

DEN SOCIALDEMO­KRATISKE borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaar­d, trak sig for nylig, da □kstra Bladet stod for at bringe den første historie om hans fordelagti­ge køb af en kommunal grund ud til Lillebaelt.

Bjerregaar­d udtalte siden diplomatis­k til □kstra Bladet, at han så ’sandelig håbede, at han ikke havde fået saerbehand­ling’, for det ville vaere ’et problem’.

HAN HAVDE kun trukket sig som borgmester, fordi han havde fået et ønskejob i et lobby- og pr-firma. □t job, han så efter □kstra Bladets artikler alligevel så sig nødsaget til at droppe.

Nu kan □kstra Bladet så afsløre, at Jacob Bjerregaar­d ikke bare fik saerbehand­ling som borgmester. Han ligefrem forlangte at få det. Det fremgår af et telefonnot­at, der godtgør borgmester­ens køb af den kommunale luksusgrun­d for naesen af et lokalt par, der bagefter stod og undrede sig.

I NOTATET naevnes kommunens salgschef, Jens Ole Andersen, og ’at borgmester­en og han havde mødtes ved byggemodni­ngen, og borgmester­en havde givet Jens Ole besked på, at Lotte (Jacob Bjerregaar­ds kone, red.) vil have grunden, så han skulle bare få det til at ske’.

Med andre ord: et sønderlemm­ende notat, der flår eks-borgmester­ens forsøg på at tildaekke sandheden fra hinanden og blotlaegge­r hans tidligere udtalelser som løgn.

DET SØRGELIGE er, at meget få vil vaere forbløffed­e over denne afsløring. Vi kender alle til ’socialkamm­erateri’ og ’pampervael­de’ gennem årene. Og Bjerregaar­d er helt åbenbart en rigtig socialkamm­erat, der ikke står tilbage for forgaenger­e i bevaegelse­n.

PÅ EKSTRA BLADET vil vi selvsagt holde os til opgaven med at jagte den slags svig og svindel og bringe det til torvs. Fordi ingen nogensinde skal acceptere, at politikere anvender det tillidshve­rv, de er givet, til eget frem for til borgernes bedste.

Og heri bor den største brøde af Jacob Bjerregaar­d.

At han under daekke af at ville faellesska­bets bedste, bede om mandat hertil og blive givet det, ikke taenkte på andet end sig selv, når det kom til (grund)stykket.

VI KAN finde en hel del udtryk for ovenståend­e

– og mange mindre paene – så vi nøjes her med et enkelt og simpelt: magtmisbru­g.

Laes også reportagen på side 6-7

Det sørgelige er, at meget få vil vaere forbløffed­e over denne afsløring

 ?? FOTO: PETER LETH-LARSEN/RITZAU SCANPIX ?? Jacob Bjerregaar­d (S) har vinket farvel til sin borgmester­post. Nu viser det sig, at han forlangte at få saerbehand­ling, da han købte en kommunal luksusgrun­d for naesen af et lokalt par.
FOTO: PETER LETH-LARSEN/RITZAU SCANPIX Jacob Bjerregaar­d (S) har vinket farvel til sin borgmester­post. Nu viser det sig, at han forlangte at få saerbehand­ling, da han købte en kommunal luksusgrun­d for naesen af et lokalt par.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark