Ekstra Bladet

LIGNER DEN STORE TABER

Kamil Wilczek scorede flittigt i sine første uger i FCK, men har ikke fundet vej til netmaskern­e under Jess Thorups ledelse

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Kamil Wilczek lignede et pletskud i FC København, men kan ende med at stå tilbage som den helt store taber i Ståle Solbakkens fyring.

For hvor Wilczek under nordmanden havde en hovedrolle, risikerer han i fremtiden at måtte nøjes med en birolle under Jess Thorup.

Ståle Solbakken investered­e omkring 20 mio. kr. i angriberen (en lille håndfuld millioner kr. i transfer og en samlet lønpakke på 15 mio. kr. over tre år) og fik hurtigt afkast.

Polakken med en fortid i Brøndby virkede giftig, kom frem til mange chancer og lavede i løbet af saesonens første 14 dage fem mål for sin nye klub.

Nye taktiske vinde

Han startede inde i saesonens syv første kampe under Ståle Solbakken, men efter den skelsaette­nde fyring har Wilczek slet ikke spillet samme rolle.

Han scorede i den sidste kamp, inden vikar Hjalte Nørregaard overlod holdet til Jess Thorup, men har endnu ikke lavet mål under sin nye chef.

Meget har aendret sig i København de seneste måneder, og FCK-holdet har fået et nyt udtryk.

Som Dame N’Doye-afløser gav Kamil Wilczek fin mening i Ståle Solbakkens fodboldfil­osofi, men har det svaert under de nye taktiske vinde, der blaeser under Thorup.

Går med diamanten

Den tidligere mestertrae­ner fra FC Midtjyllan­d ønsker et mere dynamisk udtryk, hvor fart og bevaegelig­hed er nøglepunkt­er.

Selvom FCK stadig spiller med to fremme, har angriberne­s rolle aendret sig under Thorups regime.

Han vil gerne spille med en såkaldt diamant på midtbanen, og angriberne skal stå bredere og løbe mere dybt end under Solbakken.

Kamil Wilczek har fået paent med minutter efter traenerski­ftet, men ikke som under nordmanden vaeret fast mand i startopsti­llingen.

Han har vaeret plaget af en rygskade og også vaeret syg, men det er vaerd at bemaerke, at polakken så med fra baenken de første 86 minutter, da københavne­rne spillede deres bedste kamp i efteråret.

På udebane mod topholdet Sønderjysk­E så FCKtilhaen­gerne ’Thorup-fodbolden’ udfolde sig i fuldt flor.

Fischer og Daramy spillede de to angribere i 3-1sejren, og kampen i Haderslev har uden tvivl vaeret en øjenåbner for både Thorup og spillerne.

Fysikken har drillet

Den er et referencep­unkt for, hvad FC København gerne vil.

Kamil Wilczek er fortsat en dygtig afslutter, men uden den store fart og bevaegelig­hed.

Traeneren, der trods angriberen­s fortid på Vestegnen insistered­e på at hente ham til FC København, er vaek, og fysikken har også drillet Wilczek en smule.

Spørgsmåle­t er, om alderen i virkelighe­den også er ved at indhente den tidligere Brøndby-bomber i forhold til at vaere en dynamisk angriber i Jess Thorups system.

I morgen fylder han 33.

Jess Thorup ønsker et mere dynamisk udtryk, hvor fart og bevaegelig­hed er nøglepunkt­er

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Må sluge en kamil
Kamil Wilczek er fortsat en dygtig afslutter, men uden den store fart og bevaegelig­hed.
FOTO: JENS DRESLING Må sluge en kamil Kamil Wilczek er fortsat en dygtig afslutter, men uden den store fart og bevaegelig­hed.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark