Ekstra Bladet

Hildas store sejr

I familien Heick har det hidtil kun vaeret fruen, der har vaeret vild med dans, men nu skal gemalen med på dansegulve­t, når corona-restriktio­nerne bliver lempet

- ANNE-METTE GREGERS SIMMEL amgr@eb.dk

At 74-årige Hilda Heick i lang tid har vaeret vild med dans, har ikke vaeret den store hemmelighe­d og da slet ikke efter hendes deltagelse i TV2-programmet af samme navn i efteråret.

Så den forbindels­e har hun også gentagne gange fortalt, at gemalen, Keld, i det musikalske aegtepar langtfra har samme passion. Men nu er hendes danseglaed­e i den grad smittet af på Keld, så parret ser frem til at starte sammen til danseunder­visning hos Karina Frimodt, når coronarest­riktionern­e på et tidspunkt lempes.

Det fortaeller hun til Ekstra Bladet.

– Keld har også brug for lidt bevaegelse, siger hun med smil i stemmen og fortaeller videre, at hun savner de mange mennesker, hun laerte at kende under danseprogr­ammet.

Under sin deltagelse i ’Vild med dans’ tabte Hilda Heick sig seks kilo, og det resultat har hun formået at holde trods julens og nytårets mange kulinarisk­e fristelser.

Ikke helt appelsinfr­i

– Jeg har undladt at spise marcipan og chokolade, og i stedet er jeg blevet rigtig glad for appelsiner – de er gode på den her årstid, siger Hilda, der nyder igen at kunne bruge tøj, der hidtil har strammet lidt for meget.

I foråret havde parret en masse planlagte arrangemen­ter, der nu er aflyst på ubestemt tid, men i stedet for at sukke vaelger de at nyde, at de nu har masser af tid til gode traveture i naturen.

– Realistisk set er alt vel aflyst frem til en gang i efteråret, konstatere­r hun og fortsaette­r:

– Sådanne ture holder humøret oppe, og man får talt så godt sammen, siger Hilda og beretter, at hun og Keld, der fylder 75 år i februar, i den grad tager deres corona-forholdsre­gler, da de ikke er gamle nok til at vaere forrest i vaccinekøe­n.

– Jeg har en veninde, jeg ser, men ellers er det bare Annette, Jesper og børnebørne­ne, vi ser. Det var også dem, vi fejrede jul og nytår med.

Keld har også brug for lidt bevaegelse

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark