Ekstra Bladet

Vraget af familien

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

I et aerligt opslag på Facebook fortaeller den populaere kunstner og forfatter Jim Lyngvild, at det hele ikke er fryd og gammen med familien. Faktisk står det sådan til, at 42-årige Jim slet ikke er velkommen ved de større familiearr­angementer:

’Alle familier har problemer ... Grunden til, at jeg siger dette, er, at min egen familie på min mors side har slået hånden af mig,’ lyder det i opslaget, hvor han forklarer, at han i sin selvbiogra­fi, ’Møgunge’, skrev, at han havde et anstrengt forhold til sin mormor, fordi hun ikke brød sig om ham.

Det er ifølge kunstneren faldet familien for brystet, og nu er han og hans mor de eneste, der ikke er inviteret til en stor familiefes­t til sommer.

’Til sommer holder de saedvanen tro kaempe familiefes­t med hen ved 60 mennesker – de eneste der ikke er inviteret med er min mor og mig ... alle mine søskende osv. ER inviteret,’ skriver han.

Ikke elsket

Til Ekstra Bladet uddyber Jim Lyngvild sit opslag.

– Jeg havde en mormor, som var et menneske, der ikke elskede mig, og jeg var også svaer at elske, jeg var et besvaerlig­t barn. Min mormor havde 14 børnebørn, og min storesøste­r Dorthe var det første, og hun fik al kaerlighed­en, min søster synes, hun var den bedste i verden, det synes jeg bare ikke, fortaeller han og fortsaette­r:

– Det skriver jeg i en selvbiogra­fi. Det synes mine mostre og morbrødre ikke er i orden.

Han slår dog fast, at han ikke er ked af, at han ikke er inviteret til sammenkoms­ten.

– Jeg synes, det er grinagtigt, men jeg er ikke engang ked af det. Helt aerligt, fordi jeg har sagt, at min mormor var en led kaelling, så vil de ikke invitere mig?

– Er det nyt, I ikke er inviteret, eller har det stået på i flere år?

– Det ved jeg jo af gode grunde ikke. De kan da sagtens have mødtes mange gange, uden jeg har vidst det. Jeg finder kun ud af det her, fordi min søster Dorthe er forbi og spørger, om jeg er inviteret. Så kan jeg jo se det på Facebook, og det er alle, der er inviteret. Bare ikke mig og min mor.

Vaelger selv

Jim Lyngvild er ikke sur på familien, men han er glad for at have valgt sin egen.

– Jeg er direkte blevet valgt fra, men jeg bliver ikke ked af det. Jeg er glad for, at jeg har valgt min egen familie. Jeg har min lille familie. Dem, jeg har valgt. Dem, der kan lide mig. De er 100 gange mere vaerd. Dem vil jeg rigtig gerne, fortaeller han.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Keld Heick bliver Hildas nye dansepartn­er i 2021.
FOTO: MOGENS FLINDT Keld Heick bliver Hildas nye dansepartn­er i 2021.
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Jim Lyngvild begraeder ikke afvisninge­n fra familien.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Jim Lyngvild begraeder ikke afvisninge­n fra familien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark