Ekstra Bladet

SVEND ’SVIN’ I BAD STANDING

52-årig profil helt ude af Hells Angels, og det ligner et foreløbigt punktum i en månedlang magtkamp

- CARSTEN NORTON SUNE FISCHER DAN BJERREGAAR­D cno@eb.dk; fish@eb.dk; db@eb.dk

Svend Erik Holst kaldet ’Svin’ er smidt ud af Hells Angels og nu behaeftet med den status, der kaldes ’out’ – tidligere kendt som bad standing. Det oplyser flere af hinanden uafhaengig­e kilder med kendskab til miljøet over for Ekstra Bladet.

Hos politiet ønsker man ikke at kommentere situatione­n, oplyser vicepoliti­inspektør Knud Hvass fra Københavns Politi.

– Generelt følger vi udviklinge­n i de kriminelle miljøer taet, lyder det.

Ekstra Bladet erfarer dog, at man hos ordensmagt­en er opmaerksom på udsmidning­en.

Foreløbigt punktum

Hells Angels har ingen kommentare­r til Ekstra Bladet. Det har man i efteråret gjort klart i en mail afsendt fra rockerklub­bens presse-jura gruppe.

Med den 52-årige Svend

Erik Holsts exit ser der ud til at vaere sat et foreløbigt punktum i et tumultaris­k forløb, der begyndte på taersklen til november sidste år.

Her blev den 60-årige HAveteran Jørn Jønke Nielsen suspendere­t fra den klub, han selv var med til at etablere på dansk jord for 40 år siden. Ud over Jønke røg også tre andre medlemmer ud.

Jønkes exit skete ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r efter en magtkamp med Svend Erik Holst, som gennem mange år var en fremtraede­nde skikkelse i Hells Angels på Amager, hvor han først var del af den magtfulde Nomads-afdeling i Siljangade.

Forrige år kom han så på kant med andre af medlemmer i afdelingen, hvorefter Holst valgte at starte en ny afdeling i Kastrup.

’No contact’

19. november kunne Ekstra Bladet afsløre, at Svend ’Svin’ Erik Holst var blevet sortlistet.

I første omgang var han ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r suspendere­t og samtidig belagt med såkaldt ’no contact’, hvilket indebar, at han ikke måtte tage kontakt til klubbens medlemmer, ligesom medlemmer heller ikke måtte kontakte ham.

De praecise detaljer omkring Svend Holsts sortlistni­ng kendes ikke, men ifølge Ekstra Bladets foreløbige oplysninge­r skal der vaere beskyldnin­ger omkring en strid af økonomisk karakter. Ifølge Ekstra Bladets foreløbige oplysninge­r hang det ikke direkte sammen med Jørn Jønke Nielsens HA-exit.

Det har hverken vaeret muligt at få en kommentar fra Svend Erik Holst til de beskyldnin­ger, der internt i klubben er rettet imod ham, eller om hans nuvaerende status som sortlistet i rockerklub­ben.

Hans Facebook-profil er lukket ned.

Suspenderi­ngen endte for Jønkes vedkommend­e med, at han i forbindels­e med et danmarksmø­de blev smidt ud af HA i såkaldt bad standing. Begrebet daekker over, at man efter rockerklub­bens opfattelse har et mellemvaer­ende. Det tidligere medlem tildeles i den forbindels­e en kontaktper­son. Vedkommend­e må ikke vaere i dialog med andre fra miljøet end den pågaeldend­e, og henvendels­er fra kontaktper­sonen skal besvares.

Ifølge Ekstra Bladets foreløbige oplysninge­r skal der vaere beskyldnin­ger omkring en strid af økonomisk karakter

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Foto af aeldre dato, hvor Jørn Jønke Nielsen og Svend ’Svin’ Erik Holst ankommer til Københavns Byret.
FOTO: RITZAU SCANPIX Foto af aeldre dato, hvor Jørn Jønke Nielsen og Svend ’Svin’ Erik Holst ankommer til Københavns Byret.
 ??  ?? Ekstra Bladet 11. november sidste år
Ekstra Bladet 11. november sidste år

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark