Ekstra Bladet

SVAERT AT VAERE AELDRE

- L. Ahrentzen København NV

Tidligere overlaege på Hvidovre Hospital Torben Mogensen er forurolige­t over, at folk ikke lader sig teste.

Der er en grund til, at vi aeldre ikke bliver testet. Med alle de henstillin­ger, der er kommet i forbindels­e med covid-19, tør vi gamle dårligt bevaege os ud over egen dørmåtte. Vi lytter nemlig til alle de uforståeli­ge henstillin­ger, der er pålagt os.

Vi skal holde os fra offentlige transportm­idler.

Der er en masse, der må klare sig selv

Indkøb skal helst ske, før fanden får sko på.

I mange måneder har de fleste afholdt sig fra alle aktivitete­r.

Jeg ville i efteråret tilmelde mig (Movias) flekskørse­l for at kunne komme de nødvendige steder hen. En automatisk svarer oplyste: ’Vi tager ikke mod kontanter.’

Når man som jeg ikke har diverse plastikkor­t, så er der mange ting, man udelukkes fra.

Jeg får nok snart et tilbud om vaccinatio­n. Hvis disse vaccinatio­ner skal foregå i yderområde­r, så må jeg desvaerre undlade at tage imod det. Hvorfor kan ens egen laege ikke ordne det?

Nu traeder den typiske egoisme frem hos velhavende danskere. De vil først i køen til vaccinatio­n. De vil sikkert tilbyde ussel mammon. Lad dog

Sundhedsst­yrelsen køre det løb. Nu er aeldre på plejehjemm­ene heldigvis vaccineret. Så må det bestemt vaere alle grupper af hjaelpere, der skal først. Det gaelder også paedagoger. Hvorfor skal de passe folks børn, uden at de kommer i betragtnin­g til vaccinatio­n?

Er der nogen, der interesser­er sig for, om der er syge aeldre i egne hjem? Der er en masse, der må klare sig selv.

 ?? FOTO: RITZAU/SCANPIX ?? Der er en grund til, at de aeldre ikke testes. De tør ikke gå ud ad deres dør, skriver L. Ahrentzen.
FOTO: RITZAU/SCANPIX Der er en grund til, at de aeldre ikke testes. De tør ikke gå ud ad deres dør, skriver L. Ahrentzen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark