Ekstra Bladet

UNDERSØGER HOTELREGNI­NGER

FREDERICIA KOMMUNE OM NY SKANDALE: ’Formålet med hjemsendt kommunaldi­rektørs overnatnin­ger for skattekron­er skal nu granskes’

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN ANDREAS LUND MUNK PER MATHIESSEN kbl@eb.dk munk@eb.dk pma@eb.dk

Fredericia Kommune gransker nu en raekke overnatnin­ger på hotel for den nyligt hjemsendte kommunaldi­rektør, 42-årige Annemarie Zacho-Broe.

Den øverste embedsmand i kommunen har fået betalt mindst 16 hotel-overnatnin­ger taet på rådhuset af skattekron­er fra kommunekas­sen. Det viser bilag, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Der fremgår dog ikke noget formål med overnatnin­gen på bilagene i 13 tilfaelde. Fredericia Kommune kan heller ikke umiddelbar­t se noget formål i deres interne systemer.

Kommunen har ikke notater eller beskrivels­er af rejsernes formål, deltagere m.v.

’Kommunen har ikke notater eller beskrivels­er af rejsernes formål, deltagere m.v., ud over hvad der er noteret på bilagene,’ lyder det i et svar til Ekstra Bladet.

Fagligt formål?

Selvom kommunen – efter Ekstra Bladets første forespørgs­el i december – har haft knap en måned til at begrunde kommunaldi­rektørens betalte overnatnin­ger i Fredericia, har det altså ikke vaeret muligt.

Derfor har kommunen bedt den hjemsendte kommunaldi­rektør, som bor lidt syd for Aarhus, om at forklare sig i sagen.

Hun har forklaret kommunen, at alle overnatnin­ger er sket med et fagligt formål i kommunens tjeneste. Kommunen vil nu gennemgå hendes redegørels­e.

Afviser interview

Overnatnin­gerne er i 15 tilfaelde foretaget i selve Fredericia få kilometer fra rådhuset – og i et tilfaelde på et hotel i nabobyen Kolding.

I blot tre tilfaelde er formålet beskrevet på bilagene. Her står kortfattet, at Annemarie Zacho-Broes hotelophol­d på skatteborg­ernes regning skyldes ’arbejde’, ’møde’ eller ’kaffemøde med borgmester­en’.

Ekstra Bladet har bedt om et interview med Annemarie Zacho-Broe, men hun henviser via sms til sin advokat.

 ?? FOTO: PETER LETH-LARSEN/RITZAU SCANPIX ?? Borgmester Jacob Bjerregaar­d (S) har trukket sig, og kommunaldi­rektør Annemarie Zacho-Broe (tv.) er fritaget fra tjeneste.
FOTO: PETER LETH-LARSEN/RITZAU SCANPIX Borgmester Jacob Bjerregaar­d (S) har trukket sig, og kommunaldi­rektør Annemarie Zacho-Broe (tv.) er fritaget fra tjeneste.
 ??  ?? Her er et eksempel på en hotelregni­ng for to overnatnin­ger, hvor formålet ikke fremgår. Der er også en restaurant­regning for et ukendt antal personer og måltider.
Her er et eksempel på en hotelregni­ng for to overnatnin­ger, hvor formålet ikke fremgår. Der er også en restaurant­regning for et ukendt antal personer og måltider.
 ??  ?? Ekstra Bladet afslørede i går, at eks-borgmester Jacob Bjerregaar­d (S) ifølge et telefonnot­at pressede en embedsmand i forbindels­e med omstridt grundkøb hos Fredericia Kommune.
Ekstra Bladet afslørede i går, at eks-borgmester Jacob Bjerregaar­d (S) ifølge et telefonnot­at pressede en embedsmand i forbindels­e med omstridt grundkøb hos Fredericia Kommune.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark