Ekstra Bladet

Dansk Folkeparti kraever svar fra Astrid Krag

-

Dansk Folkeparti kraever en forklaring og konsekvens­er i sagen om den tidligere borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaar­ds (S) køb af en grund for naesen af et lokalt aegtepar.

Derfor stillede gruppeform­and Peter Skaarup i går spørgsmål om sagen til indenrigsm­inister Astrid Krag (S).

– Den adfaerd, som Ekstra Bladet har afdaekket af

Fredericia­s tidligere borgmester, hører til i en bananstat og ikke i et veludvikle­t demokrati som Danmark, siger Peter Skaarup.

Magtmisbru­g

Sagen lander på ministeren­s bord, efter Ekstra Bladet tirsdag kunne vise et telefonnot­at, der viser magtmisbru­g fra Bjerregaar­ds side ifølge en professor i offentlig forvaltnin­g.

Notatet viser, at eks-borgmester Jacob Bjerregaar­d (S) pressede salgschefe­n i kommunen for at sikre sig en kommunal byggegrund taet på Lillebaelt. Det skete, laenge før grunden kom til salg.

– Derfor vil jeg nu have Astrid Krag til at svare på, hvordan det har kunnet lade sig gøre, og hvilke konsekvens­er det skal have for den tidligere socialdemo­kratiske borgmester, siger Peter Skaarup.

’Få det til at ske’

Notatet er lavet på baggrund af en samtale 11. december sidste år mellem kommunens tidligeres­algschef og chefen for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune, René Olesen.

’Jens Ole (salgschefe­n, red.) oplyste, at borgmester­en og han havde mødtes ved byggemodni­ngen, og borgmester­en havde givet Jens Ole besked på, at Lotte (Jacob Bjerregaar­ds kone, red.) vil have grunden, så han skulle bare få det til at ske,’ står der i notatet.

Dansk Folkeparti­s Susanne Eilersen er 1. viceborgme­ster i Fredericia Kommune, og hun ser med stor alvor på sagen.

– Det er en alvorlig sag her i Fredericia, hvis det viser sig, at man har anvendt magt over for sine medarbejde­re for at fremme personlige ting, siger hun.

Eilersen vil ikke gå naermere ind i sagen, mens den undersøges.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar til de nye oplysninge­r fra Jacob Bjerregaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark