Ekstra Bladet

TV2 dropper MeToo-dokumentar

- NANNA BAY MADSEN JONAS SAND nbm@eb.dk; josa@eb.dk

Siden september har TV2ansatte arbejdet på en dokumentar omkring MeToo på danske arbejdspla­dser – herunder TV2 selv.

Det kunne Ekstra Bladet tilbage i december fortaelle, men dokumentar­en bliver ikke til noget alligevel. Det skriver TV2.

Årsagen skulle vaere, at man i researchfa­sen opdagede, at en stor del af det handlede om TV2 selv, og derfor har man trukket stikket.

’Vores vurdering er, at TV2 grundlaegg­ende ikkeer de rigtige til at undersøge sig selv – og dermed ikke de rigtige til at producere og publicere en dokumentar, når indholdet er endt med i høj grad at handle om os selv,’ skriver nyhedschef Jacob Kwon i en intern mail til ansatte på TV2.

Vil ikke laegge låg på

Ekstra Bladet er i besiddelse­n af mailen, hvor Jacob Kwon understreg­er, at TV2 ikke forsøger at laegge låg på sagen.

Derfor kan de kilder, der allerede har talt med TV2, frit fortaelle deres historier i andre medier.

’I denne situation, hvor dokumentar­projektet i høj grad er kommet til at handle om os selv, vil der formentlig vaere delte meninger om beslutning­en om at stoppe projektet. Der er ikke nogen lette løsninger her. Hvis I har behov for at vende den beslutning, er I meget velkomne til at tage fat i mig,’ slutter Jacob Kwon den interne mail.

Koryfaeer fyret

Debatten om seksuelle kraenkelse­r og sexisme i mediebranc­hen har i den grad raset, siden tv-vaert Sofie Linde tidligere på året til Zulu Comedy Galla stillede sig op på scenen og fortalte, at hun i sin tid på DR blev udsat for sexisme af en ’stor tv-kanon’.

TV2 satte efterfølge­nde en intern undersøgel­se i gang, hvilket endte med at koste Jens Gaardbo og Jes Dorph-Petersen jobbet.

Arbejdet med dokumentar­en har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skabt problemer internt på TV2, hvor flere medarbejde­re har haft en følelse af en ’stikkerkul­tur’. TV2’s tillidsman­d, Lennart Steen, bekraefted­e i den forbindels­e, at der var opstået konflikter i kølvandet på arbejdet med dokumentar­en.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Jes Dorph-Petersen (tv.) og Jens Gaardbo er faerdige på TV2 efter kanalens interne undersøgel­se.
FOTO: MOGENS FLINDT Jes Dorph-Petersen (tv.) og Jens Gaardbo er faerdige på TV2 efter kanalens interne undersøgel­se.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark