Ekstra Bladet

RESTRIKTIO­NER FORLAENGES

Nu gaelder de til og med søndag 7. februar

-

Regeringen har besluttet at forlaenge de nuvaerende restriktio­ner og nedlukning­er for at inddaemme smitten med covid-19.

Det betyder, at restriktio­nerne nu gaelder til og med søndag 7. februar, oplyste sundhedsmi­nister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde i aftes.

– 859 er indlagte, og det er højt. Det er endnu en grund til at blive ved med at slå smitten ned, siger han.

Dermed skal elever i folkeskole­n og studerende fortsat modtage fjernunder­visning.

Indkøbscen­tre og lignende skal holde lukket, ligesom liberale serviceerh­verv – eksempelvi­s frisører – også fortsat skal vaere lukkede. Det samme er tilfaeldet for restaurant­er, barer, caféer og lignende, der dog gerne må saelge takeaway-mad.

Restriktio­nerne stod ellers til at udløbe 17. januar.

Ekstra på listen

Forsamling­sforbuddet på maksimalt fem personer og anbefaling­en om to meters afstand mellem folk gaelder derfor også fortsat.

Desuden skal kosmetiske kliniker nu også lukke. Det sker efter en vurdering fra Sundhedsst­yrelsen. De kosmetiske behandling­er kan godt vente, siger sundhedsmi­nisteren.

Der er fundet 208 tilfaelde af den britiske virus-mutation – B117 – i Danmark, fortaeller han også. Han kalder det meget bekymrende.

– Varianten B117 breder sig i Danmark, siger Magnus Heunicke.

Mandag sagde statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) til TV2, at der sandsynlig­vis vil vaere en raekke restriktio­ner hele vinteren.

– Min bedste vurdering i dag er, at når det handler om oplevelses­økonomi under et – hoteller, restaurant­er, store dele af kulturlive­t – så må man imødese, at resten af vinteren kommer der til at vaere restriktio­ner i et eller andet omfang, sagde hun.

Fald i antal indlagte

859 er indlagt. Det er et fald sammenlign­et med for en uge siden, men fortsat over niveauet i efteråret.

I går blev der desuden registrere­t 1358 nye smittetilf­aelde. Samme tendens har man set i løbet af de seneste dage, hvor smittetall­et har vaeret på lidt over 1000.

– Vi har tydeligvis stoppet stigningen i antallet af nye smittede og begynder også at se et fald i antallet af indlaeggel­ser, siger professor og overlaege Henrik Nielsen, Aalborg Universite­tshospital, om dagens smittetal. Han fortsaette­r:

– Det er en gevinst af, at vi har måttet leve under skaerpede restriktio­ner den seneste måned,

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX ?? Ifølge Sundhedsmi­nister Magnus heunicke (S) er der grund til bekymring over den engelske coronamuta­tion.
FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX Ifølge Sundhedsmi­nister Magnus heunicke (S) er der grund til bekymring over den engelske coronamuta­tion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark