Ekstra Bladet

NIKOLAJ SER NYE MULIGHEDER

HAR STYR PÅ TRUPPEN: Unge spillere kan få en stor rolle ved VM

- Jan Kjeldtoft toft@eb.dk Jan Jensen jaj@eb.dk jaj@eb.dk; toft@eb.dk

KAIRO (Ekstra Bladet): Dagens glade nyhed er, at samtlige 20 danske spillere plus ledere leverede negative coronatest­s, da de tjekkede ind på Cairo Marriott Hotel sent tirsdag eftermidda­g.

Det samme må have gjort sig gaeldende for trupperne fra Norge og Sverige, fordi de tre skandinavi­ske nationer i faellesska­b havde chartret et trup-transportf­ly for at minimere risici inden indtoget i VM’s højrøde boble.

– Det koster noget mere end at chartre et fly og rejse til Finland og retur, siger sportschef Morten Henriksen, der i november måtte ud i den manøvre i forbindels­e med en EM-kvalifikat­ionskamp i Helsinki.

DHF får kun daekket udgifter svarende til normal ruteflytak­st på monkeyclas­s.

Har styr på truppen

Det danske hold traenede i går eftermidda­g i en hal i naerheden af Cairo Stadium Sports Hall, hvor 32.000 tilskuere i 1993 så Egypten vinde U-VM-finalen over Danmark.

Og landstraen­er Nikolaj Jacobsen, der har 20 mand med til Kairo, har stort set styr på, hvem der skal udgøre truppen på 16 mand til opgøret mod Bahrain i morgen.

Han fik set en del spillere an i de to testkampe mod Norge i Kolding i sidste uge, og det gav ham en god fornemmels­e.

– Men der er stadig et par traeninger til at spille sig på holdet. Vi har brugt både traeninger­ne og kampene mod Norge godt. Vi fik set, hvad vi kunne og hvad vi ikke kunne. Vi fandt nogle opstilling­er, som ser spaendende ud.

Det har vaeret en god optakt uden at skulle tage hensyn til skader. Det er noget helt andet end ved EM i Sverige sidste år, hvor jeg naermest ikke anede, om folk kunne traene eller ej.

Landin sat tilbage

– Denne gang har det vaeret noget mere roligt, så vi har haft en god forberedel­se, siger landstraen­eren.

Et af spørgsmåle­ne før kampen mod Bahrain er, hvor langt Magnus Landin er kommet efter sin lange periode med corona.

Det koster noget mere end at chartre et fly og rejse til Finland og retur

– Vi kommer nok ikke til at se en Magnus Landin i 2019-hopla. Han er sat noget tilbage fysisk, og derfor brugte vi ham heller ikke så meget i den anden kamp mod Norge. Han spillede meget i den første kamp, men han hiver efter luften. Det gør Simon Hald også. Simon er ikke vant til at spille i begge ender. Det har han ikke gjort saerlig meget i sin klub.

– Men du kommer vel til at bruge ham meget?

– Det gør jeg med både Simon og Magnus. De er meget vigtige. Der er ingen tvivl om, at kabalen går bedst op med Magnus Landin på banen. Men så synes jeg faktisk, Mathias Gidsel har vist sig positivt frem defensivt. Man kunne se i den anden kamp mod Norge, at han kommer til at give vores kontrafase noget, når han daekker op.

Han fik set en del spillere an i de to testkampe mod Norge i Kolding i sidste uge, og det gav ham en god fornemmels­e

Må gøre regnskabet op

– Så må vi gøre op med plus-minus-regnskabet. Der er ingen tvivl om, at hvis jeg selv kunne vaelge, ville jeg gerne daekke med Mads Mensah og Lasse Andersson samtidigt på backerne, men så giver det nogle andre udfordring­er.

– Mathias Gidsel har gjort det rigtig godt, og han kommer til at få en stor rolle ved det her VM, siger Nikolaj Jacobsen.

En anden spiller, som gjorde det godt mod Norge, er Jacob Holm, som med sine hurtige fødder skabte mange huller til både sig selv og sine medspiller­e.

– Jacob er vores joker. Når tingene går lidt i hårdknude, kan vi saette Jacob ind for at løse nogle ting. Han er god at have, når de andre hold har spillet et kvarters tid og måske hiver lidt efter vejret. Jacob kommer til at få en rolle i de perioder af kampene, hvor vi har brug for det hurtig spil og mand-mand-spillet i en blanding sammen med Morten Olsen og Mads Mensah, siger Nikolaj Jacobsen.

Vi kommer nok ikke til at se en Magnus Landin i 2019-hopla. Han er sat noget tilbage fysisk

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Nikolaj Jacobsen fik set sine spillere godt an i de to testkampe mod Norge, og det har givet ro. Men coronaen giver nogle udfordring­er.
FOTO: HENNING BAGGER Nikolaj Jacobsen fik set sine spillere godt an i de to testkampe mod Norge, og det har givet ro. Men coronaen giver nogle udfordring­er.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark