Ekstra Bladet

Vil forhindre VM-katastrofe

Danmarks Ishockey Union står klar til at overtage vaertskab

-

Det er for at undgå, hvad Danmarks Ishockey Unions (DIU) formand, Henrik Bach Nielsen, kalder for en ’katastrofe’, at forbundet har lagt billet ind på at overtage Hviderusla­nds del af vaertskabe­t for det kommende VM, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det siger Henrik Bach Nielsen i en udtalelse på DIU’s hjemmeside.

– Tilbage i november sad jeg sammen med mine kolleger fra de øvrige nordiske lande, og vi var fuldstaend­ig enige om, at ishockeysp­orten ikke kunne tåle, at endnu et VM blev aflyst som i Schweiz i 2020.

– Det vil vaere en katastrofe for alle involvered­e parter: Spillerne, lederne og de mange sponsorer, der støtter ishockeyen, siger formanden.

Tvivl om Hviderusla­nd

Der er opstået tvivl om, hvorvidt Hviderusla­nd er i stand til at afholde sin del af verdensmes­terskabern­e, der afholdes fra 21. maj til 6. juni.

Skulle det vise sig ikke at kunne lade sig gøre, er der brug for en plan B, lyder det fra Henrik Bach Nielsen. Og den er Danmark altså klar med.

– Når Danmark byder sig til som vaert, så er det for at udfylde muligheden for en plan B, hvis den ene gruppe ikke kan spilles i Minsk.

Gode erfaringer

– Vi kan traekke på gode erfaringer fra den nylige EMslutrund­e i håndbold, for vi forventer lige nu, at ishockey-VM også skal spilles i en ’boble’.

– Så det er ikke, fordi vi vil have VM til Danmark – det er for at hjaelpe verdens-ishockeyen med et alternativ til en aflyst VMturnerin­g, siger unionens formand.

DIU slår på tromme

VM skal efter planen spilles i Letland og Hviderusla­nd.

Men Letland har meldt ud, at landet ikke ønsker, at Hviderusla­nd skal vaere involveret i VM.

En raekke andre lande har også givet udtryk for, at de ikke ønsker at deltage i en VM-turnering i Hviderusla­nd. Det har DIU også slået på tromme for.

Det skyldes, at Hviderusla­nd har oplevet voldsomme demonstrat­ioner rettet mod praesident Aleksandr Lukasjenko, efter at han i august blev genvalgt.

Opposition­en beskyldte praesident­en for at have svindlet med valget, og EU har siden indført sanktioner mod Lukasjenko.

Samtidig har en ekspertgru­ppe nedsat af IIHF udtrykt skepsis over, hvordan Hviderusla­nd håndterer corona-pandemien.

Letland har meldt ud, at landet ikke ønsker, at Hviderusla­nd skal vaere involveret i VM

Vi kan traekke på gode erfaringer fra den nylige EM-slutrunde i håndbold

 ?? ARKIVFOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Der er opstået tvivl om, hvorvidt Hviderusla­nd er i stand til at afholde sin del af de kommende verdensmes­terskaber, så nu har Danmark meldt sig på banen.
ARKIVFOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Der er opstået tvivl om, hvorvidt Hviderusla­nd er i stand til at afholde sin del af de kommende verdensmes­terskaber, så nu har Danmark meldt sig på banen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark