Ekstra Bladet

Raser over Bundesliga-hår

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Ligesom i Danmark er frisørsalo­ner i Tyskland beordret lukket som en del af corona-tiltagene – og det er heller ikke tilladt at få hjemmebesø­g af en frisør.

Fans har laenget undret sig over, at det alligevel lykkes Bundesliga-stjernerne at stille veltrimmed­e til kamp uge efter uge, og nu har foreningen for frisører i Tyskland fået nok.

I et åben brev til praesident­en for det tyske fodboldfor­bund (DFB), Fritz Keller, skriver foreningen, at loven tydeligt brydes.

Stor forundring

– På de seneste kampdage har vi med stor forundring set, at en stor del af fodboldspi­llerne gik på banen med helt nyklippet hår, lyder det i brevet med en uddybning af de enkelte frisurer, man har bemaerket.

– Det er frisurer, som kun profession­elle frisører kan klippe med profession­elt udstyr, lyder det.

Ifølge formanden for foreningen, Harald Esser, har det den konsekvens, at almindelig­e kunder ringer og plager frisører om at klippe dem. Og selvom de ifølge formanden altid svarer nej, så er det med til at friste nogle frisører til at arbejde illegalt.

I modvind

En af de klubber, der lader til ikke at kunne vente på, at restriktio­nerne løftes, er RB Leipzig.

Her er spillerne endda kommet i modvind, fordi en fransk frisør har lagt videoer på Instagram, hvor Amadou Haidara, Nordi Mukiele, Dayot Upamecano og Justin Kluivert sidder klar med frisørkapp­er på i en lejlighed.

Spillerne haevder dog, at videoerne blev optaget før nedlukning­en i Tyskland.

Ifølge Bild er der godt og vel 80.000 frisørsalo­ner i Tyskland. De har alle vaeret lukket siden 16. december.

Det er frisurer, som kun profession­elle frisører kan klippe med profession­elt udstyr

 ?? FOTO: RONNY HARTMANN/RITZAU SCANPIX ?? Blandt andre RB Leibzigs Amadou Haidara (tv.) beskyldes for at have brudt reglerne. Her er han i kamp mod Borussia Dortmund mere end tre uger efter frisørerne­s nedlukning.
FOTO: RONNY HARTMANN/RITZAU SCANPIX Blandt andre RB Leibzigs Amadou Haidara (tv.) beskyldes for at have brudt reglerne. Her er han i kamp mod Borussia Dortmund mere end tre uger efter frisørerne­s nedlukning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark