Ekstra Bladet

FEJLPLACER­ET

Christian Eriksen fik 120 minutter på defensiv position, og det var svaert at få øje på pointen, selv om Inter slog Fiorentina

- TROELS CHRISTENSE­N

Christian Eriksen fik en sjaelden startplads og en ny rolle som dybtliggen­de spilfordel­er, da Inter gaestede Fiorentina i 1/8-finalen og vandt 2-1 i Coppa Italia efter forlaenget spilletid.

En dispositio­n, som man kan vaelge at se som bossens sidste chance til hans dyre indkøb eller en sidste ydmygelse af den offensivt så begavede spiller, som han for et år siden hentede i Tottenham.

Forventer store ting

Den løbestaerk­e dansker spillede 120 minutter og løste såmaend sin opgave med klogskab på den uvant defensive plads, men ikke uventet blev der tale om en pose blandede bolsjer.

– Vi har haft tid til at arbejde med Eriksen på det taktiske plan i form af den playmaker-position, som Marcelo Brozovic udfører i øjeblikket.

Jeg forventer store ting fra ham på dén position, havde Inter-traener Antonio Conte på forhånd bebudet.

Og der lå han så, danskeren, i en midtbane-trekant i 3-5-2-systemet med Arturo Vidal og Roberto Gagliardin­i som de to mere dynamiske og fremadrett­ede folk foran sig.

En plads dybt i banen med en del boldkontak­t lige foran forsvaret, hvorfra han skulle distribuer­e bolden fremad og til siden i banen.

I starten blev det mest til det sidste, og der var logisk en del alibi-aflevering­er imellem. Men der er også et krav om stor sikkerhed i pasningssp­illet, fordi boldtab er så dyre på netop den position.

Sløset boldtab

Og boldtab havde Christian Eriksen et par stykker af før pausen. Først et sløset et af slagsen efter et kvarter og siden et helt håbløst et, da han afleverede på tvaers af banen direkte til en modspiller, der straks kunne saette et kontraløb i gang.

Men den danske kreatør nåede også at markere sig fremme i banen, hvor han ti minutter før pausen trykkede hårdt af fra kanten af feltet. I den situation måtte Fiorentina-keeper Terraccian­o give en ripost, som Alexis Sánchez nåede frem til, men ramte stolpen.

I samme sekund blev Sánchez dog faeldet, og efter et VAR-tjek kunne Arturo Vidal bringe Inter foran på straffespa­rk.

Den dødbold fik Christian

Eriksen altså ikke lov at tage, men han blev dog betroet et par hjørnespar­k, hvoraf isaer det ene lå skarpt.

Men ellers befandt han sig det meste af tiden på uvant lang afstand af modstander­nes mål.

Et glimt af klasse

Efter pausen forsvandt Eriksen lidt ud af kampen, mens Fiorentina pressede mere på.

Og da Lautaro Martínez havde braendt en kaempe chance for at bringe Inter yderligere foran, slog vaerterne til med et brag af en udligning fra Christian Kuame.

Mod slutningen af anden halvleg blev Eriksen igen mere synlig, og i det 78. minut viste han et glimt af klasse, da han efter en fin bolderobri­ng spillede indskifted­e Lukaku i dybden.

Øjeblikket efter fik han såmaend et gult kort for at stemple.

I den forlaenged­e spilletid kom den løbestaerk­e profil laengere frem på banen og viste sit offensive format med både stikninger og et behjertet skudforsøg.

Og i det 115. minut smed han et hjørnespar­k lige ind i panden på Lukaku, som imidlertid braendte den store mulighed på naert hold. Kort efter headede belgieren dog afgørelsen ind.

Han blev dog betroet et par hjørnespar­k, hvoraf isaer det ene lå skarpt

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark