Ekstra Bladet

’DET ER NOGET SVINERI’

Kvinde fra droppet MeToo-dokumentar er vred og ked af det

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Tirsdag sendte 155 medarbejde­re på TV2 et brev til ledelsen, hvori de påpegede deres utilfredsh­ed med beslutning­en om at droppe en MeToo-dokumentar, der blandt andet undersøgte problemer med seksuelle kraenkelse­r på TV2 selv.

Den opbakning varmer hos en af de kvinder, der stod frem i forbindels­e med dokumentar­en og fortalte om sin egen oplevelse med seksuelle kraenkelse­r i sin tid på TV2 for år tilbage.

Kvinden, der ligeledes har deltaget i den eksterne advokatund­ersøgelse, der blandt andre endte med at koste tv-vaerterne Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo jobbet, ønsker at vaere anonym, men Ekstra Bladet kender hendes fulde identitet.

Og så fik jeg en spand koldt vand i hovedet af TV2’s ledelse.

Det gør ondt

– Jeg må indrømme, at jeg blev rørt, da jeg så det. Det har vaeret en hård tid, og jeg har følt mig meget lille og som den mest hadede person i Danmark, siger hun til Ekstra Bladet og tilføjer:

– Og så fik jeg en spand koldt vand i hovedet af TV2’s ledelse. Det gør ondt. Så bliver man ufattelig glad for at føle opbakning fra medarbejde­rne. Jeg synes, det et er godt og staerkt brev, de har skrevet.

Går ud over trovaerdig­hed

Kvinden er helt enig i TV2medarbe­jdernes udmelding om, at det skader mediehuset­s trovaerdig­hed, at TV2 har valgt at traekke i land på projektet.

– De har ret, når de siger, at det skader deres trovaerdig­hed. De brugte måneder på at overtale mig til at vaere med og argumenter­ede for vigtighede­n af, at vi alle stod frem. Og så gjorde vi det. Med baevrende stemmer og bankende hjerter, siger hun og fortsaette­r:

– Hvordan skal kilder kunne turde stå frem en anden gang, hvis de risikerer, at det ender sådan her?

Det sidste, jeg har lyst til, er at skulle fortaelle historien igen

Man kan simpelthen ikke vaere det bekendt. Sådan som TV2 har opført sig i den her sag, undrer det mig ikke, at de ikke lytter til deres medarbejde­re. Det er simpelthen noget svineri at behandle folk på den måde.

– TV2’s nyhedschef Jacob Kwon siger til Ekstra Bladet, at han er ked af, at de har skuffet jer kvinder, men at brevet fra medarbejde­rne ikke aendrer noget. Hvad taenker du om det?

– Selvfølgel­ig klinger det hult. Vi er nogle kvinder, der har vaeret igennem et rent helvede for at få den her dokumentar ud. Jeg havde absolut ingen lyst til at fortaelle om de her ting, der skete for mange år siden, men sagde ja alligevel, fordi TV2 overbevist­e mig om, at det var vigtigt, siger hun og fortsaette­r:

– Derfor kan jeg ikke bruge en beklagelse til ret meget. Jeg er stadig vred og ked af det. Det sidste, jeg har lyst til, er at skulle fortaelle historien igen. Det var noget af det hårdeste, jeg nogensinde har gjort. Jeg håber nu bare på, at materialet kan blive frigivet, så den kan blive vist et andet sted, siger hun videre.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Store konsekvens­er
Den eksterne advokatund­ersøgelse kostede Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo jobbet. Den droppede dokumentar har også store konsekvens­er for de kvinder, der stod frem.
FOTO: MOGENS FLINDT Store konsekvens­er Den eksterne advokatund­ersøgelse kostede Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo jobbet. Den droppede dokumentar har også store konsekvens­er for de kvinder, der stod frem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark