Ekstra Bladet

Nyhedschef beklager, men aendrer intet

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

Selvom nogle medarbejde­re er utilfredse, aendrer det ikke TV2’s beslutning om at droppe den planlagte dokumentar om seksuelle kraenkelse­r i mediebranc­hen.

Det fortaeller nyhedschef Jacob Kwon til Ekstra Bladet.

– Jeg har overordnet set forståelse for, at der er nogle, der ikke er enige i denne beslutning. Det havde jeg også forventet. Og de skal have lov at udtrykke, at de ikke er tilfredse. Når jeg alligevel tager beslutning­en, er det, fordi jeg overordnet set mener, at det påvirker vores trovaerdig­hed, at vi undersøger os selv.

– Det mener flere af medarbejde­rne tydeligvis ikke. Er det ikke en journalist­isk falliterkl­aering, at I ikke føler, I kan undersøge jer selv?

– Uanset hvor godt et arbejde der bliver gjort, vil det virke på nogle, som om vi har vaeret enten for hårde eller skånsomme. Nogle vil måske også mene, at det er et haevntogt. Uanset hvad, vil vi blive beskyldt for at lave et partsindla­eg, fortaeller han og fortsaette­r:

– Jeg har personligt ikke set mange eksempler på, at det er gået godt med at undersøge sig selv. Mig bekendt er det kun hos DR, hvor de undersøgte ’De røde lejesvende’, og det skabte en helvedes ballade.

– Så I droppede det, fordi I ikke vil have ballade?

– Nej. Der er store udfordring­er ved at undersøge sig selv. Det er det, erfaringen viser.

I mailen skriver medarbejde­rne også, at de ser det som et svigt af de kvinder, der har valgt at stille sig frem til TV2 med deres historier.

– Jeg er selvfølgel­ig ked af, at de kvinder, vi har vaeret i kontakt med, ikke kan udkomme i en dokumentar hos os. Det har vaeret magtpåligg­ende at gøre det klart, at de kan fortaelle deres historie i et andet medie.

 ?? FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR ?? Jacob Kwon beklager over for kvinderne i den omstridte dokumentar.
FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR Jacob Kwon beklager over for kvinderne i den omstridte dokumentar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark