Ekstra Bladet

Stjernepar­ade ved Bidens indsaettel­se

-

Popstjerne­n Lady Gaga skal synge nationalsa­ngen ved Joe Bidens indsaettel­se som USA’s 46. praesident på onsdag. Det meddeler den komité, der står for indsaettel­sesceremon­ien.

Også Jennifer Lopez skal synge ved begivenhed­en, der er anderledes end tidligere indsaettel­sesceremon­ier, fordi en meget stor del af den kommer til at foregå på internette­t.

Skuespille­ren Tom Hanks har sagt ja til at vaere vaert ved et 90 minutters show inden selve indsaettel­sen.

Under showet vil blandt andre Jon Bon Jovi, Justin Timberlake og Demi Lovato optraede, skriver amerikansk­e medier.

Skaerpet sikkerhed

Det er både coronapand­emien og trusler om vold, der har fået Joe Biden og den kommende vicepraesi­dent, Kamala Harris, til at rykke festlighed­erne online. Harris tages også i ed på onsdag.1

Sikkerhede­n er skaerpet markant i det centrale Washington D.C. forud for indsaettel­sen. Det sker, efter at tilhaenger­e af den afgående praesident, Donald Trump, indtog Kongressen i sidste uge i et forsøg på at stoppe den formelle godkendels­e af Biden og Harris som valgets vindere.

Forbundspo­litiet FBI frygter, at det kan komme til yderligere urolighede­r 20. januar, både i Washington D.C. og i andre af USA’s delstater.

Derfor beder lokale myndighede­r folk om at holde sig vaek fra området omkring Kongressen, hvor Biden og Harris skal tages i ed.

’America United’

I stedet vil Bidens indsaettel­sesudvalg sende fem dages programmer, taler og meget andet under overskrift­en ’America United’.

De fem dage vil ’holde traditione­r ne omkring indsaettel­sen i haevd, mens de på sikker vis lader flere amerikaner­e end nogensinde før deltage fra deres egne hjem,’ hedder det fra Biden-lejren.

Lady Gaga støttede Biden

Lady Gaga, der er en af USA’s mest kendte popartiste­r, førte valgkamp for Biden i Pennsylvan­ia, der var en af de vigtige svingstate­r ved praesident­valget.

De har også tidligere arbejdet sammen i forbindels­e med en kampagne mod seksuelle overgreb.

Donald Trump måtte tage til takke med mindre kendte kunstnere, da en stor del af underholdn­ingsbranch­en takkede nej. Countrysan­geren Toby Keith var hovednavn, da Trump blev taget i ed i 2017.

Trump, som fortsat haevder, at der er blevet snydt ved valget, har sagt, at han ikke vil deltage ved indsaettel­sen.

Det gør derimod Trumps vicepraesi­dent, Mike Pence.

 ?? FOTO: AFP/RITZAU SCANPIX ?? Tak for støtten
Lady Gaga førte valgkamp for Biden i Pennsylvan­ia. Nu får hun lov til at synge nationalsa­ngen ved hans indsaettel­se som praesident.
FOTO: AFP/RITZAU SCANPIX Tak for støtten Lady Gaga førte valgkamp for Biden i Pennsylvan­ia. Nu får hun lov til at synge nationalsa­ngen ved hans indsaettel­se som praesident.
 ?? FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? På onsdag bliver Joe Biden USA’s praesident.
FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX På onsdag bliver Joe Biden USA’s praesident.
 ?? FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? Tom Hanks er vaert ved et show inden indsaettel­sen.
FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX Tom Hanks er vaert ved et show inden indsaettel­sen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark