Ekstra Bladet

JES: HER MÅ HAN GERNE ARBEJDE PRINCIPPER PÅ SPIL:

Den tidligere TV2-vaert får fortsat lov til at styre løjerne til fan-arrangemen­t i Parken

- TROELS CHRISTENSE­N troels@eb.dk

Efter sin fyring fra TV2 måtte Jes Dorph-Petersen med aergrelse også se sig fjernet fra en ellers meget fremskrede­n produktion af en dokumentar­film hos Deluca Film.

Men i ét forum vil han stadig få lov at håndtere mikrofonen, og her er den tidligere tv-vaert i den grad på hjemmebane som mangeårig FCK-fan.

Han er nemlig fast ordstyrer under det såkaldte ’Sunday Talks’, et nyere koncept arrangeret af fanmediet Copenhagen Sundays, der har eksisteret i snart 20 år med David E. Bastian-Møller og Pelle Elikofer som bagmaend.

– Jeg har meddelt Jes, at vi meget gerne ser, at han fortsaette­r, siger David E. Bastian-Møller.

– Jes er en dygtig og sympatisk ordstyrer og rigtig god til det, han laver. Han har selv holdninger til FCK og må gerne blande sig med spørgsmål og anekdoter.

Et minefelt

På caféen Copenhagen Corner i Parken er en FCKrelater­et gaest med på podiet til et betalingsa­rrangement, der efter planen skal afvikles hver 14. dag.

Før den seneste coronanedl­ukning havde folk som Parkens direktør, Lars Bo Jeppesen, den tidligere anfører Michael Mio Nielsen og storaktion­aer Lars Seier Christense­n lagt vejen forbi, mens traener Jess Thorup

var på plads som naeste gaest.

David E. Bastian-Møller er med på, at han bevaeger sig ud i lidt af et minefelt ved at forholde sig til den MeToo-relaterede sag, men samtidig føler han, at der er vigtige retlige principper på spil.

– Det er selvfølgel­ig komplicere­t, men jeg haefter mig ved, at Jes ikke er dømt for noget, og at hele måden, hans sag er kørt på, kan sagtens angribes, siger han.

Jes er en dygtig og sympatisk ordstyrer og rigtig god til det, han laver

Straf og haevn

– I mine øjne er MeToo kommet til at handle meget om straf og haevn, og jeg tror ikke, det var, hvad initiativt­agerne havde taenkt sig.

– Jeg er stor tilhaenger af, at der skal ske en kulturaend­ring der, hvor den slags ting er sket. Men det her har vaeret en uheldig proces, hvor man har tilsidesat vigtige retsprinci­pper om, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Oprigtigt glad

Han mener samtidig, at det ville vaere ’hyklerisk at saette folk på pause, som det i mediebranc­hen er sket med folk som Henrik Qvortrup, Jørgen Leth og Michael Dyrby.’

– Hvis nu Jes havde vaere dømt og straffet for noget for mange år siden, hvor laenge skal han så afholdes fra at kunne arbejde som journalist?

Jes Dorph-Petersen er oprigtigt glad for at få et positivt tilsagn midt i alle sine aktuelle fortraedel­ighe

Det er et fint frikvarter for mig, og jeg synes, David og Pelle er nogle guttermaen­d

der, siger han til Ekstra

Bladet.

– Jeg er meget glad for, at jeg fortsat må vaere med til de fodboldaft­ener, som i øvrigt er noget af det sjoveste, jeg har lavet i mange år. Det er et fint frikvarter for mig, og jeg synes, David og Pelle er nogle guttermaen­d.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark